Boganmeldelse: Fugleværnsfonden – for fugle, for folk og for fremtiden.

Forsiden på Fugleværnsfondens jubilæumsbog.
Forsiden på Fugleværnsfondens jubilæumsbog.

En fremragende fortælling om 21 danske naturperler.

Læst af naturvejleder Niels Lisborg.
I anledning af Fugleværnsfondens 50 årige jubilæum har fonden udgivet et flot værk om de 21 danske naturperler som fonden gennem sit virke i dag forvalter til fordel for naturen – og ikke mindst fuglene.

Imponerende illustreret af flotte fotos.
Lad mig sige det med det samme! Sjældent er der set en sådan samling af imponerende fotos i et dansk værk! Jeg har over årene været igennem en del naturbøger, men i denne jubilæumsudgivelse når illustrationerne simpelthen nye højder. Det er en fornøjelse at bladre i bogen – og samtidig vide at det her, det er en del af vores land! Ikke Afrika eller Sydamerika, men vores eget Dannevang.

Bogen er usædvanligt flot illustreret.
Bogen er usædvanligt flot illustreret.

En rejse gennem landet.
Teksten er indbydende og fortællende. De 21 lokalitetsbeskrivelser kan læses enkeltvis ud fra geografisk interesse, men det gode, billedlige sprog gør at bogen ikke er læsetung som en fagbog, men derimod indbyder til læsning i en god stol med en kop kaffe/te indenfor rækkevidde.

Billeder fra bogen.
Billeder fra bogen.

Teksten forener natur og geografi i takt med at læseren tages med ud i terrænet på nogle lokaliteter, der nok er ukendte for mange. Bogen bliver dermed også en rejse gennem landet, hvor naturskattene afsløres sammen med interessant viden om nogle af de arter, der lever netop dér. Selv blev jeg blandt andet klogere på hvad isbjørne og den lille lappedykker har til fælles. Nemlig sort hud, der effektivt opsuger varmen.
Bogen er anbefalelsesværdig, selvfølgelig ikke mindst for ornitologer og naturfotografer, men også for alle andre, der holder af det derude.

Af Jan Skriver med essays af Søren Ryge Petersen. Fugleværnsfonden – for fugle, for folk og for fremtiden. Hard cover, 255 sider. Pris 195,-. Narayana Press, Gylling 2016.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE