Boganmeldelse: Ærøs natur

Ærøs natur læst og vurderet af Marianne Riis.
I det sene efterår 2014 udkom endnu en fin bog om Danmark natur. Denne gang er der sat fokus på Ærø – der med forfatterens egne ord ”frem for alt er naturens ø”. Forfatteren Michael Larsen bor selv på øen så han har øens natur helt tæt på. Det er da også ham selv som har taget de mange, aeroes_naturfine fotos, der illustrerer bogen.

Michael Larsen har en entusiastisk tilgang til øens natur. Sproget er levende og fortællende – som at være på tur med en engageret naturvejleder. Og selv om man ikke umiddelbart har tilknytning til Ærø åbner teksten også op for generelle betragtninger og viden om dansk natur. Bogen kan derfor sagtens læses af andre end Ærøboere eller læsere med særlig interesse i Ærø.
Selvom der undervejs dukker enkelte, faglige ord op som rastende, reliktbestand og nodalpletter er sproget generelt let læseligt og ikke fyldt med svære fagtermer som ellers kan kendetegne naturbøger.

Bogen fortæller bredt om de mange fugle, dyre og planterarter som er hjemmehørende på øen. Både de sjældne som fugleedderkoppen og de mere udbredte som fiskehejren.  Ærøs vildtlevende kænguru, vist den eneste af sin slags i Danmark?, har også fået plads i bogen.

”Ærøs natur” er på 216 sider og dækker øen geografisk fra Næbbet i vest til Eriks Hale i øst.

Bogen er tydeligvis unik som indgang til Ærøs natur og dyreliv, men også en informativ og læseværdig indgang til øriget Danmarks kystnære natur.

“Ærøs natur” af Michael Larsen, udgivet af Forlaget Bakkelandet 2014. 216 sider. Vejledende pris kr. 299,-

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE