At lære tålmodighedens kunst – med en god fiskestang

Ud på fisketur uden aps, ipads og lignende. En helt klassisk, gammeldags fisketur!
Vi testede et børnevenligt fiskesæt med et “anti-kludder-fiskehjul”.

Af naturvejleder Niels Lisborg. Artiklen er sponsoreret, men uafhængigt testet og vurderet af NaturGuide.dk.
Verden er i evig forandring og der er ikke mindre fart på i dag i forhold til da jeg var knægt. Mine egne drenge på kun 4 og 5 år er allerede ved at blive indfanget af “high speed society”, hvor der hele tiden er knald på med aktiviteter og underholdning. Er der ikke noget på den ene tv-kanal, så er der noget på den anden – ellers hives Ipad'en frem. Der er dårligt plads til at kede sig i 5 minutter.

Familiefisketur.
Begge mine knægte er dog belastet af to naturglade forældre, der værdsætter roen og fordybelsen i naturen. Da naturguide-redaktionen for nylig modtog et junior-fiskesæt til test, så jeg derfor en oplagt chance: Vi skal på fisketur! Uden aps, ipads og lignende. En helt klassisk, gammeldags fisketur!
Drengene var heldigvis med på ideen, så da det nærliggende fiskevand omsider blev isfrit var det bare om at komme afsted.
Stangen, der skulle afprøves var et Ike Dude 5,6 fod fiskesæt fra Juniorgrej.dk – med lukket hjul fra svenske Abu Garcia, selvom fiskesættet i dag produceres i Kina.
Abu var et klassisk navn også da jeg var dreng, men det lukkede hjul kendte man ikke. I praksis løber linen af hjulet via et fronthul i en lukket spole. Det er som skabt til børn da linen ikke så nemt laver kludder!

Ike Dude 5,6 fod fiskesæt med lukket hjul fra svenske Abu Garcia er et brugervenligt fiskesæt til børn fra Juniorgrej.dk. Sættet blev anvendt med hjulet placeret både over og under stangen, hvilket gik fint, selvom hjulet ergonomisk er tænkt over stangen. Her vist i en voksen hånd.

Børnevenligt fiskehjul, der er nemt at bruge.
Hjulet viste sig hurtig ret brugervenligt. Et enkelt tryk på en knap på hjulet udløser linen. Vi skulle lige lære at linen kastes ud med ét enkelt tryk på udløserknappen, men derefter gik det også derudaf. Udløserknappen sidder mest ergonomisk optimalt når hjulet sidder over stangen, men drengene fiskede fint med hjulet både over og under.
Hjulet er nemt at kaste med for nybegyndere da der ikke er en bøjle, der skal slås med ved kast og indspinning.
Selvom frosten endnu ikke helt havde sluppet jorden, så lykkedes det at grave et par regnorme op, der måtte lide skæbnen at blive potentiel fiskeføde. Derefter ud i vandløbet med en rød flydeprop, der blev intenst nedstirret fra bredden af både hund og fisker.
Linen løber fint af hjulet og det lykkedes fantisk ikke at lave line-kludder i hjulet en eneste gang.

Test af fiskestang til børn
Den to-delte Ike Dude-stang i sættet er en håndterbar letvægt komposit-stang på 1,65 m.

Fin, håndterbar stang med et ret stort aldersinterval.
Den to-delte stang i sættet er en letvægt komposit stang på 1,65 m (5,6 fod), hvor et ungdommeligt design er tænkt ind. Det grafitti-lignende motiv på den hvide stang angiver teksten “never give up”.
Abu angiver at fiskesættet egner sig fra 8 år og opefter (8+), men efter at have afprøvet det synes jeg at sættes også kan bruges af drenge og piger fra omkring 5 år med lidt assistance. Og sættet kan faktisk fint bruges af større børn og endda voksne.
Stangens stivhed er tilpas til at man også kan rykke grøde- og bundbid ind – som ikke mindst børn ofte indfanger, men også tilpas følsom til at man sagtens kan mærke, hvis fisken bider.

En times mental fordybelse og en god naturoplevelse.

Efter en god times nedstirring af den vuggende prop uden bid kom det uundgåelige “hvornår skal vi hjem, far?” Men det er okay. Det blev til en god time med et fiskesæt, der bare fungerede – og en dejlig times ro i naturen, der vist gjorde os alle godt. En stille og hyggelig lektion i ro og tålmodighed.
Begge drengene er opsatte på at vi snart skal afsted igen…og næste gang skal vi have en madpakke med.
Det testede, børnevenlige fiskesæt kan fås hos Juniorgrej.dk. I skrivende stund koster det komplette sæt med line og lukket hjul kr. 399,-
Samme sted kan man desuden købe en del andet børnevenligt grej bl.a. waders til børn, fiskegrej, fiskestol m.m.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE