Vandoplevelser i waders – set i børnehøjde

Børn på vadetur i waders med naturvejleder.

Det er en helt særlig fornemmelse at bevæge sig ud i vandet til op på lårene – i ført waders – gummistøvler, der praktisk taget går helt op til midt på livet. Det er nærmest lidt naturstridigt når vandet klemmer ind omkring benene uden at man bliver våd! Vi tester et par junior waders fra danske Ocean.

Af naturvejleder Niels Lisborg. Artiklen er sponsoreret, men uafhængigt testet og vurderet af NaturGuide.dk.
Her har jeg tilbragt mange timer – ude i fjorden, havkysten, åen og søen. Ofte med fiskestang efter fladfisk, havørred eller makrel, men også efter strandkrabber, østers og fjordrejer.
Umiddelbart tænker man måske at waders er for voksne, entusiastiske lystfiskere, men som naturvejleder ved jeg at waders faktisk åbner et hav af muligheder for børneoplevelser i det våde element – og som forælder til et par aktive udedrenge har waders den fordel at ungerne kan udfordre hver en vandpyt og mudderpøl – og endda sætte sig i samme uden at blive våd. Jord og mudder skylles let af med vandslangen inden ungerne kommer indenfor.

Vadetur i waders – efter rejer.

Strygning efter fjordrejer
Det lave fjordvand gør rejestrygning til en børnevenlig aktivitet.

Fornylig, midt i den bedste sommertid, fik vi mulighed for at afprøve et par junior waders – tilsendt fra Juniorgrej.dk. Umiddelbart tænkte jeg at børnene skulle med på en hyggelig sommeraften-fisketur ved kysten efter fladfisk. De er relativt lette at fange – med en kystnær højsæson fra maj til september.
Det blev dog i stedet til en vadetur i ålegræsset langs Limfjordens bredder – på jagt med net efter krabber og rejer. Børn i waders ude i kystvandet er ikke for børn alene. Der skal altid en voksen med ud, men det er en super aktivitet at være sammen om.

Min knægt på 6 år sprang i et par Junior waders i størrelse 34 fra danske Ocean, der er gammelkendte på markedet indenfor netop waders og regntøj. Ocean A/S blev grundlagt i 1958 i Herning.
Normalt husker jeg pvc-waders som lidt stive, men disse virker ret komfortable og bløde. Støvlerne har en solid sål med et godt greb.

De testede Ocean Junior waders har en solid sål med kraftigt mønster.

Selerne er elastiske og kan justeres, så de sidder rigtigt. Tilmed er selerne lette at spænde da de blot klikkes sammen med en fixlock-lukning.

De testede waders er bløde at have på og generer ikke i armhulerne. Selerne spændes let på med et klik.

Nogle gange kan det være rart med en tyk strømpe, hvis vandet er koldt, netop da pvc-waders ikke isolerer som neopren-waders, der ofte anvendes i vinterhalvåret. Jeg har dog selv jævnligt fisket i det tidlige forår i pvc-waders blot med et par varme bukser og tykke strømper indeni, så køb ikke dine waders for små.

Det lave fjordvand gør rejestrygning til en børnevenlig aktivitet. Vi fiskede med et kraftigt teleskop-fiskenet, men et rigtigt rejestrygenet kan også fås hos Juniorgrej.dk.
Er man ved havet kan man på lavt vand med sandbund være heldig at finde mængder af hesterejer. De smager også godt, men forbliver grå ved tilberedning imodsætning til de røde fjordrejer.
Egentlig behøver man måske ikke waders en varm sommerdag som denne, men vandet afkøler forbavsende hurtigt.

Her er en vandmand gået i nettet. Brug af waders åbner op for et hav af naturoplevelser.

Det blev kun til få fjordrejer, to strandkrabber og en hel del vandmænd.
Er der for lidt til at pille kan små-rejerne frituresteges i olie og efterfølgende vendes i flagesalt, hvorpå de kan spises som “rejechips” med skal og det hele.

Der er mange muligheder med waders til børn, og det gælder som nævnt ikke kun fiskeri. Børnene kan lege i en bæk eller sø (på jagt efter haletudser og andre smådyr) eller blot bruge waders som et godt alternativ til regnbukser og gummistøvler. De testede junior waders fra Ocean virker til at være i en god, slidstærk kvalitet med mange timers naturoplevelser forude.

Et par Ocean junior waders (str. 32-41) koster i skrivende stund 399 kr. hos Juniorgrej.dk. Der kan også fås Ocean børne waders (blå, str. 28-35) til samme pris.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE