Friluftsrollinger på fisketur

Boganmeldelse: Friluftsrollinger på fisketur. Sådan kommer du i gang med at fiske med dine børn.

Danmark er velsignet med gode fiskesteder med søer og åer – og ikke mindst flere tusinde kilometer kystlinje med adgangsret for alle. Set i det lys er det forbavsende få børn, der oplever glæden ved at fiske. Måske fordi mange forældre aldrig selv er blevet introduceret til lystfiskeriets mange eventyr og muligheder? Nu er der hjælp at hente! Julie Pio Kragelund har skrevet en fin bog, der hjælper dig godt i gang med at fiske med dine børn.

Man skal ikke lade sig narre af titlen “rollinger”. Bogen er bestemt også for større børn – og der er faktisk også god viden at hente for erfarne fiskere. Gennem bogen er der små, grønne tekstbokse med spændende viden, anekdoter og fortællinger. Vidste du f.eks. at emaljen på vores tænder oprindeligt er udviklet fra fiskeskæl hos pansergedder?

Til forældre, der gerne vil på fisketur med deres børn

Bogens målgruppe er forældre – eller måske bedsteforældre?, der gerne vil i gang med at fiske med børn eller børnebørn. Her er gode råd til en vellykket fisketur. Bogen igennem introduceres læseren bl.a. til valg af fiskegrej, fiskemetoder, fiskesteder og hvornår man kan fiske. Julie Pio Kragelund kommer godt omkring 9 forskellige fiskearter, der kan fanges – enten i ferskvand eller saltvand – og giver gode tips til hvordan du fanger netop denne fisk.

Bogen er godt illustreret med mange inspirerende fotos. Her viser “fiskeårshjulet” hvilken tid på året de forskellige fisk kan fanges.

Bogen er læsevenlig og overskueligt opbygget med mange inspirerende fotos. Børn kan fint læse med i bogen. Jeg sad selv og bladrede i bogen sammen med min yngste knægt på 9 år – og her var bogens mange QR-koder, der kan scannes med en telefon et hit. QR-koderne leder direkte til små videoer, der i praksis viser hvordan man f.eks. renser en fisk eller løsner krogen fra fiskens mund.

Der medfølger to fiskepas til bogen, der er tænkt som børnenes egen fangstlog, hvor der kan afkrydses oplevelser og fangster m.m. De virkede ikke for mine børn, men er sikkert fine for mindre børn i 5-6-7 års alderen.

“en vellykket bog, der på bedste vis introducerer til friluftsoplevelser med en fiskestang”

Naturvejleder Niels D. Lisborg

Friluftsrollinger på fisketur er alt i alt en vellykket bog, der på bedste vis introducerer til friluftsoplevelser med en fiskestang. Således inspireret skal jeg selv på tur med mine unger i et par kommende feriedage, hvor vejret ser lidt broget ud med grå himmel og regnskyer. Heldigvis har fisk ikke noget imod gråvejr – tvært i mod. Knæk og bræk!

Friluftsrollinger på fisketur kan bl.a. købes med 1-3 dages levering hos Bog&Ide (annoncelink) og i øvrigt også downloades som e-bog.

Friluftsrollinger på fisketur af Julie Pio Kragelund. Muusmann Forlag 2023, softback, 109 sider. Vejledende pris: kr. 199,95,-

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE