Amerikansk hjortesygdom konstateret i Europa

Lignende artikler

For første gang er en europæisk elg konstateret smittet med den amerikanske hjortesygdom CWD.
For første gang er en europæisk elg konstateret smittet med den amerikanske hjortesygdom CWD.

Et norsk rensdyr og en norsk elg smittet med Chronic Wasting Disease (CWD). Sygdommen har ikke tidligere været konstateret i Europa.

Sygdommen Chronic Wasting Disease (CWD), der er velkendt hos hjortevildt i Nordamerika, er nu nået til Europa. Det norske veterinærinstitut påviste i april sygdommen hos et rensdyr. Nu er sygdommen konstateret igen på en elg ved Selbu, Sør-Trøndelag.
Elgen blev fundet i afkræftet tilstand og manglende den naturlige flugtreaktion. Dyret blev efterfølgende aflivet og obduceret af Veterinærinstituttet i Trondheim.
CWD er en dødelig og smitsom sygdom, der rammer centralnervesystemet hos hjortevildt og forårsager ødelæggelse af hjernevævet. Sygdommen udvikles langsomt og rammer især voksne ungdyr. Der er ikke noget, der tyder på at CWD kan smitte fra hjortevildt til husdyr eller mennesker.
/JN
Kilde: Forskning.no

ANNONCE

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close