Nordmand dømt 7 måneders fængsel for at skyde ulv

Lignende artikler

Det kostede en nordmand 7 måneders fængsel at skyde denne ulv. Foto: Norsk politi.

En norsk mand i 40'erne har fået en dom på 7 måneders fængsel for at have skudt en ulv på sin ejendom ved Trysil. Han er desuden fradømt retten til at drive jagt i fem år.

Manden blev dømt efter den norske straffelov § 240, som omhandler alvorlig miljøkriminalitet. Dette giver ifølge NRK.no en strengere straf end hvis manden var blevet dømt efter den norske naturmangfoldsloven (naturmangfoldighedslov, red.). I Danmark findes ikke en sådan lov og der er ingen retspraksis på området, men Naturstyrelsen har tidligere oplyst at ulovlig jagt på ulv i Danmark kan straffes med op til 2 års fængsel.

Manden har i retten forklaret at han skød ulven med sin riffel da han følte at ulven var truende og skræmmende, men da hverken mandens hund eller manden selv var under angreb fra ulven, mente retten således ikke at der var tale om nødværge.

Den dræbte han-ulv var en genetisk vigtig ulv, da den var indvandret fra den finsk-russiske ulvebestand og derved kunne bidrage til at afhjælpe indavlsproblemer blandt de norske ulve.

Både anklager og forsvarer i sagen overvejer at anke dommen. Anklageren er tilfreds med at manden blev dømt efter brud på straffeloven, men mener at straffen på 7 måneders fængsel er for lav og overvejer derfor at anke dommen. I Norge kan alvorlig miljøkriminalitet, som manden er dømt efter, give op til 6 års fængsel.
/NL
smp.no, nrk.no.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close