For første gang i 5000 år er en elgkalv født i dansk naturområde

Lignende artikler

Elgkalv
For første gang i 5000 år er der født en elgkalv i et dansk naturområde. Foto: Veronika Ronkos, CC BY-SA 3.0, Wikipedia.

Elgen forsvandt fra Danmark for ca. 5.000 år siden, men i 2015 blev svenske elge genudsat i det store naturområde Lille Vildmose i Nordjylland. Nu har en elgko født en kalv, oplyser Aage V. Jensen Naturfond, der ejer og forvalter det vigtige naturområde.

Det er således første gang i 5.000 år at en elgkalv bliver født i et dansk naturområde. Der er formentlig flere kalve på vej, da en anden elgko også ventes at få en eller flere kalve i de nærmeste dage.
Formålet med at udsætte elge i det store naturområde (der dog er under hegn) er at elgene skal bidrage til at passe naturområdet. Fordelen ved elgen, frem for f.eks. kreaturer og heste, er, at elgen primært finder sin føde over hovedhøjde, i stedet for at græsse på almindelig vis. Elgen, som er den største af verdens nulevende hjortearter, vejer 300-500 kg og vil derfor sætte et anseeligt fodaftryk i den danske natur – i bogstaveligste forstand og derved bidrage til at skabe dynamik og lysåben natur. Elgen spiser omkring 10 kg blade, kviste og knopskud om dagen.
Elgenes ankomst vil resultere i en mere afvekslende natur, der tilpasser sig selv og som er mere uafhængig af menneskelig indblanding.

Hold afstand!
Der vil sandsynligvis gå nogen tid, før det vil være muligt for besøgende at se elgkalvene i mosen. Jacob Skriver, Naturfondens driftsleder i Lille Vildmose, understreger, at det er vigtigt at holde respektfuld afstand til både elge og kalve, hvis publikum skulle få øje på en kalv, så de kan få ro til at leve naturligt.
/MR
Kilder: avjf.dk, visitaalborg.dk.

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close