Ulveedderkoppen er et sikkert forårstegn i skovbunden!
Så snart solen luner skovbunden dukker de frem fra vinterens skjulesteder – klar til jagt! De fanger deres bytte – ligesom ulve – ved aktiv jagt. Ulveedderkoppernes fremme varsler forår!
Ulveedderkopper (Lycosidae) er små, ofte mørke, jagtedderkopper, der jager deres bytte henover skovbunden. “Lycos” betyder ulv på græsk, deraf navnet. I modsætning til de fleste andre edderkopper laver de ikke fangstnet og edderkoppespind, men jager selv aktivt deres bytte. Giver man sig tid til at betragte en lun skråning eller skovlysning er der næsten garanti for at se de mange, mørke edderkopper myldre rundt. De optræder ofte talrigt på solbeskinnede skovlysninger eller åbne græsenge.
I Danmark har vi flere arter af ulveedderkopper. Til de almindeligste arter hører skovjægeren (Pardosa lugubris) og den lidt større engjæger (Pardosa amentata) og den kontrastrige sandjæger (Pardosa monticola).
Hunnen af disse edderkopper bærer sit ægspind under bagkroppen som en iøjnefaldende silkebold. Efter en tre ugers tid indtil kommer ungerne frem og ganske bemærkelsesværdigt bærer hun de små unger rundt på hendes bagkrop, hvor de sidder stuvet sammen.