Ramsløg hører absolut til blandt mine ynglingsplanter. Den kan bruges på utrolig mange måder, kan fryses og så smager og dufter den helt fantastisk – hvis man altså er til duften af hvidløg. Her kommer en nem opskrift på ramsløgsolie, der smager skønt i blandt andet salater og pasta.
Af Marianne Riis.
Ingredienser:
Ca.100 g ramsløgblade (det svarer til ca. 4 dl.) uden stilk.
2 dl. olie (jeg bruger gerne olivenolie eller rapsolie, men vindruekerneolie kan også bruges).
Evt. lidt citronsaft (ca. 1 tsk.)
Fremgangsmåde:
Bladene skylles grundigt og afdryppes bagefter. Blade og olie (og citronsaften, hvis man ønsker det) blendes indtil det er en homogen, grøn masse. Sigt olien igennem en finmasket sigte eller et sylteklæde (et rent, tyndt viskestykke kan også bruges). Da det er en tyk masse tager det timer inden olien er filtreret, så lad den gerne stå og dryppe igennem til næste dag.
Næste dag hældes olien på en ren flaske (skoldet) og er klar til brug.
Opbevares olien på køl kan den typisk holde sig 3-4 uger.
Flere opskrifter med ramsløg?
Se flere opskrifter med ramsløg i bogen “Naturens spisekammer” af Anette Eckmann
Tip: Hvis man lader bladene trække i olien nogle dage inden den sigtes, skulle det efter sigende give en kraftigere smag. Dette har jeg i skrivende stund dog ikke selv erfaring med, men det skal afprøves næste gang der skal laves ramsløgsolie.
HUSK: At du skal være helt sikker på, at det er ramsløg du plukker. Bladene kan forveksles med de giftige planter liljekonval og høsttidsløs. Disse lugter dog ikke af hvidløg. Læs mere om forskellen her: Ramsløg – duften af forår.
NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer og henvisning og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.