Hun-sommerfugl stritter med bagkroppen for at afvise hanner

Lignende artikler

En han af aurora-sommerfuglen (med orange vingespidser) nærmer sig en hun, hvorpå hun stritter med bagkroppen. Hvorfor?, spørger en læser.

En læser har bemærket at hun flere gange har oplevet sommerfugle stritte med bagkroppen, hvor endeåbningen samtidig udspiles når en anden sommerfugl nærmer sig, og spørger hvad er formålet med denne adfærd. Er det en invitation til en parring?

Det kan måske umiddelbart virke som som at sommerfuglen fremviser sin bagkrop, der indeholder insektets kønsorganer, for at lokke til parring, men det er faktisk det modsatte der er tilfældet. Når en han-sommerfugl som aurora-hannen på billedet nærmer sig en hun, så viser hun at hun allerede er parret ved at stritte løftende med hendes bagkrop.
Kønsorganerne er i øvrigt unikke, hvilket betyder, at kun sommerfugle af samme art kan parre sig med hinanden.
/NL

Hunnens afvisende adfærd får hannen til at fortrække igen.
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,492FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close