Guldsjakal set i Nordjylland

Lignende artikler

Den afrikanske guldsjakal er opdaget som en selvstændig art. Foto: Lee R. Berger, CC BY 2.5, Wikimedia.
En Guldsjakal er nu for anden gang fundet i Danmark. Denne gang et levende eksemplar. Foto: Lee R. Berger, CC BY 2.5, Wikimedia.

Guldsjakal set i Lille Vildmose.
Den første levende guldsjakal er blevet set i Lille Vildmose i Nordjylland. Det skriver Carsten Clausen til Facebook-gruppen Vild med Lille Vildmose.
Carsten Clausen var i Lille Vildmose den 5. August 2016, hvor han han henunder aften pludselig observerede et særligt pattedyr. Carsten Clausen troede i første omgang at der var tale om en stor ræv, men blev hurtigt klar over at det var noget andet. Det lykkedes at få fine billeder af dyret. Billederne er blevet analyseret af eksperter og det er nu bekræftet at der er tale om en Guldsjakal. Vel og mærket det første levende eksemplar, der er set i Danmark.
Sidste år blev en død Guldsjakal fundet i Midtjylland.
/MR

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close