Saftevand af vilde rosenblade!

Kronblade fra den vilde hybenrosen - også kaldet Rynket rose, er fine til saftevand.
Kronblade fra den vilde hybenrosen – også kaldet Rynket rose, er fine til saftevand.

Rosensaft.

Sommeren er over os og den smukke hybenrose blomstrer. Rosenbladene har den skønneste lyserøde farve (nogle dog helt hvide) og de ikke kun dufter helt vidunderligt, de smager også dejligt. På varme sommerdage er der ikke noget bedre end en dejligt koldt glas rosensaft. Det er både nemt og hurtigt at lave og så har saften en hel eventyrlig flot farve.
rosensaft_1
Ingredienser:

  • 1 liter kronblade fra hybenrose (også kaldet rynket rose / rosa rugosa)
  • 1 liter vand
  • 1 stang vanilje
  • 100 g rørsukker
  • Saften af en citron (lime kan også bruges)
Rosensaften får en flot, rød farve.
Rosensaften får en flot, rød farve.

Fremgangsmåde:
Skyl rosenbladene i koldt vand og kom dem i en gryde. Vandet hældes over og koges op. Lad det småsimre i cirka 5 minutter. Herefter sies bladene fra og saften hældes tilbage i gryden. Tilsæt vaniljestangen og rørsukker og kog blandingen op. Efter et par minutter slukkes for varmen og vaniljestangen fjernes. Tilsæt citronsaften lidt af gangen imens du smager dig frem til den ønskede smag.
Ønskes en lidt sødere udgave kan der tilsættes 50 g mere rørsukker.

I øvrigt regnes hybenrosen, Rosa rugosa, for invasiv og er uønsket af myndighederne, da dens vækst overskygger den oprindelige, naturlige vegetation. Du kan derfor roligt høste af blomsterne og bistå med at holde rosen i skak.
MR/

Seneste fra Naturmagasinet

Ugens mest læste

Aktuelt i naturen

Fra arkivet...