Hvis man både ønsker en sund, næringsrig og nem kost, der ovenikøbet er klimavenlig, er den nye kogebog “Rødder & knolde” værd at læse.
Læst og vurderet af Marianne Riis.
Kogebogen er skrevet af Amanda Helberg og Eveline Johnsson, der begge er fra Sverige, hvor de tidligere har udgivet bogen ”Vegetarisk Junk Food”. Deres nye bog ”Rødder & knolde” er også udelukkende med vegetariske retter, men kødspisere skal indledningsvis ikke lade sig skræmme. Her er nemlig tiltalende opskrifter til både hverdag og mere festlige lejligheder.
De mange opskrifter, for der er mange i bogen, giver god inspiration til en ny måde at tilberede vores mange rodfrugter. Vores klima gør det relativt nemt at dyrke rodfrugter og netop her kommer den klimavenlige del ind i billedet. Nemlig ved at benytte lokale råvarer frem for at hente råvarer fra den anden side af kloden.
Bogen er opdelt i flere afsnit hvor blandt andet festmad og hverdagsretter har hver deres. Bogen er tilført en del flotte og rustikke billeder, der virkelig giver lyst og inspiration til at kaste sig over de kødfrie retter. Faktisk glemmer man helt, at der er tale om en vegetarisk kogebog.
Rødder & knolde er bestemt en kogebog, der er værd at prøve kræfter med, her hvor dagene bliver mørkere, kortere og indbyder til næringsrige og spændende retter.
Annonce:
Køb bogen “Rødder & knolde” hos Saxo – hurtig levering.
Amanda Hellberg og Eveline Johnsson: Rødder & Knolde -vegetarisk mad fra den sorte muld, 190 sider, Vejledende pris: 269,95 kr., Turbine forlag 2018