Boganmeldelse: Min første bog om pattedyr

Lignende artikler

Anmeldt 8. marts 2013.
Min første bog om pattedyr læst og vurderet af naturvejleder Niels Lisborg.

Som titlen angiver, er denne bog henvendt til børn. Bogen har en let forståelig tekst, der suppleres med en kort ordforklaring bagerst i bogen, hvor bl.a. ord som ”hi” og ”olden” forklares. Desuden er der i små rødrammede tekstbokse indsat spændende oplysninger om de enkelte dyr.

Bogen bæres af fine illustrationer tegnet af engelske Peter Scott. Den danske udgave bærer naturligt nok præg af sin engelske oprindelse. Bl.a. er bæveren ikke medtaget i bogen og man kan også undres over at husmåren og minken ikke er med. Set med danske øjne vil det også være på sin plads at et fremtidigt 2. oplag desuden rummer vildsvinet og ulven.

I forbindelse med den danske bearbejdelse er der et par enkelte faglige smuttere; bl.a. betegnes rådyrets unger for lam og ikke kalv som angivet i bogen. Haren er angivet at have gule øjne, men disse er snarere rødbrune i virkeligheden, hvilket bogens illustration i øvrigt også underbygger.

Min første bog om pattedyr er dog generelt en anbefalelsesværdig og lettilgængelig lærebog for børn, der giver et godt indblik i vores naturs mangfoldighed.
I samme serie findes også Min første bog om smådyr, Min første bog om fugle og Min første bog om blomster.

Min første bog om pattedyr
Anita Ganeri og David Chandler
På dansk ved Eline Crossland og Bo Grouleff Hansen.
TURBINE forlag, Aarhus 2013 (engelske originaludgave 2011)
50 sider
Vejledende pris: 179,-

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close