Boganmeldelse: Min første bog om pattedyr

Anmeldt 8. marts 2013.
Min første bog om pattedyr læst og vurderet af naturvejleder Niels Lisborg.

Som titlen angiver, er denne bog henvendt til børn. Bogen har en let forståelig tekst, der suppleres med en kort ordforklaring bagerst i bogen, hvor bl.a. ord som ”hi” og ”olden” forklares. Desuden er der i små rødrammede tekstbokse indsat spændende oplysninger om de enkelte dyr.

Bogen bæres af fine illustrationer tegnet af engelske Peter Scott. Den danske udgave bærer naturligt nok præg af sin engelske oprindelse. Bl.a. er bæveren ikke medtaget i bogen og man kan også undres over at husmåren og minken ikke er med. Set med danske øjne vil det også være på sin plads at et fremtidigt 2. oplag desuden rummer vildsvinet og ulven.

I forbindelse med den danske bearbejdelse er der et par enkelte faglige smuttere; bl.a. betegnes rådyrets unger for lam og ikke kalv som angivet i bogen. Haren er angivet at have gule øjne, men disse er snarere rødbrune i virkeligheden, hvilket bogens illustration i øvrigt også underbygger.

Min første bog om pattedyr er dog generelt en anbefalelsesværdig og lettilgængelig lærebog for børn, der giver et godt indblik i vores naturs mangfoldighed.
I samme serie findes også Min første bog om smådyr, Min første bog om fugle og Min første bog om blomster.

Min første bog om pattedyr
Anita Ganeri og David Chandler
På dansk ved Eline Crossland og Bo Grouleff Hansen.
TURBINE forlag, Aarhus 2013 (engelske originaludgave 2011)
50 sider
Vejledende pris: 179,-

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE