Boganmeldelse: Havtorn – Nordens citron

Havtorn – Nordens citron
Annonce


Læst og vurderet af Marianne Riis.
boganmeldelse_havtornEn eksplosion af farver! Det er hvad der møder en næsten fra start til slut i den nye bog om havtorn skrevet af Kim Gravenhorst. De flotte, farverige og inspirerende billeder er taget af fotograf Jacob Ljørring.
Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med det nye nordiske køkken og “Nordens citron” er her en god mulighed.
Bogen bringer dig på en rejse med inspirerende opskrifter i alle sværhedsgrader – og med nogle få basis tilberedninger er du klædt på til at lave alt fra spændende desserter til flotte drinks.

Normalt forbinder man havtorn med kompotter og marmelade eller lignende, men bogen her udvider horisonten betragteligt. Der er både det nemme og hurtige som eksempelvis tun i havtornsalsa, men det er også muligt at lave en gourmetmiddag med mange retter og efterfølgende drinks, hvor havtorn spiller den afgørende røde tråd igennem alle opskrifterne.

Bogen er nem at gå til med en fin inddeling. Først fortæller bogen hvordan man laver de få basis tilberedninger som danner grundlag for de mange efterfølgende opskrifter, der er inddelt i forskellige kategorier. f.eks. forretter, hovedretter, desserter, drinks m.m.

Sidst i bogen er der gode oplysninger og viden om selve planten havtorn. Eksempelvis hvor man finder bærerne og hvor du kan købe dem hvis du ikke lige har mulighed for at komme en tur ud i naturen, hvordan du selv dyrker havtorn m.m. Der er også en fin oversigt over hvilke indholdsstoffer der findes i havtorn og hvad de gør godt for.

I år ser ud til at være et rigtig godt år for havtorn, der mange steder bærer tæt med orangegule frugter. Jeg skal i hvert fald en tur i felten efter de syrlige bær så jeg kan komme hjem og afprøve nogle af de, for mig, nye opskrifter. Velbekomme derude.

“Havtorn – Nordens citron” af Kim Gravenhorst og Jacob Ljørring. Muusmann forlag 2014. 184 sider. Vejledende pris 249,95.

Annonce