Boganmeldelse: Havtorn – Nordens citron

Lignende artikler

Havtorn – Nordens citron

Læst og vurderet af Marianne Riis.
boganmeldelse_havtornEn eksplosion af farver! Det er hvad der møder en næsten fra start til slut i den nye bog om havtorn skrevet af Kim Gravenhorst. De flotte, farverige og inspirerende billeder er taget af fotograf Jacob Ljørring.
Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med det nye nordiske køkken og “Nordens citron” er her en god mulighed.
Bogen bringer dig på en rejse med inspirerende opskrifter i alle sværhedsgrader – og med nogle få basis tilberedninger er du klædt på til at lave alt fra spændende desserter til flotte drinks.

Normalt forbinder man havtorn med kompotter og marmelade eller lignende, men bogen her udvider horisonten betragteligt. Der er både det nemme og hurtige som eksempelvis tun i havtornsalsa, men det er også muligt at lave en gourmetmiddag med mange retter og efterfølgende drinks, hvor havtorn spiller den afgørende røde tråd igennem alle opskrifterne.

Bogen er nem at gå til med en fin inddeling. Først fortæller bogen hvordan man laver de få basis tilberedninger som danner grundlag for de mange efterfølgende opskrifter, der er inddelt i forskellige kategorier. f.eks. forretter, hovedretter, desserter, drinks m.m.

Sidst i bogen er der gode oplysninger og viden om selve planten havtorn. Eksempelvis hvor man finder bærerne og hvor du kan købe dem hvis du ikke lige har mulighed for at komme en tur ud i naturen, hvordan du selv dyrker havtorn m.m. Der er også en fin oversigt over hvilke indholdsstoffer der findes i havtorn og hvad de gør godt for.

I år ser ud til at være et rigtig godt år for havtorn, der mange steder bærer tæt med orangegule frugter. Jeg skal i hvert fald en tur i felten efter de syrlige bær så jeg kan komme hjem og afprøve nogle af de, for mig, nye opskrifter. Velbekomme derude.

“Havtorn – Nordens citron” af Kim Gravenhorst og Jacob Ljørring. Muusmann forlag 2014. 184 sider. Vejledende pris 249,95.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close