Bævere genudsættes i Skotland

Norske bævere udsættes i Skotland.

Skotland følger nu Danmarks eksempel og genindfører bæveren til landet. I samarbejde med de norske myndigheder har skotterne indfanget fire bæverfamilier fra Norge, der efter en karantæneperiode, som et forsøg sættes ud i den skotske natur ved Knapdale, mid-Argyll i foråret 2009.

Udryddet for 400 år siden
Simon Jones, der er projektleder for det skotske bæverudsætningsprojekt, siger at  “Bævere er hjemmehørende hos os, men blev udryddet ved jagt for mere end 400 år siden. Bævere har potentiale til at skabe nye vådområder og biotoper som også appelerer til andre hjemmehørende arter. Vi er spændte på at få forsøget sat i gang og se hvilke fordele bæverne kan give os i Skotland.”

Miljøminister Michael Russell tilføjer: “Dette er det seneste skridt i en spændende udvikling for naturinteresserede – ikke kun i Scotland, men også på verdensplan”.

Bæversafari er et hit
I Sverige blev bæveren genudsat i 1922 efter at have været udryddet. I 1999 blev bæveren også genudsat i Danmark ved Flynder Å i Vestjylland under stor medieopmærksomhed. Her trives den tilsyneladende godt og har bredt sig i området.  I Danmark har bæverne udviklet sig til en større turistattraktion, hvor tusinder af turister allerede nu har besøgt bæverlandet mod vest. Skov- og Naturstyrelsen har sågar anskaffet en særlig naturbus med indbygget kamera, der kan optage i mørke og vise aktiviteterne på en skærm i bussen for safarigæsterne.

Bæverne ventes ved deres aktiviteter at kunne genskabe dynamik og øget variation i naturen, der også vil komme andre arter til gode.

Kilde: Wildlifeextra.com, SkovogNatur.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE