Bævere kaster sig i bølgerne og krydser Limfjorden

Lignende artikler

Træ fældet af bæver. Bæveren er Europas største gnaver. Foto: D. Gordon E. Robertson/CC BY-SA 3.0.
Træ fældet af bæver. Bæveren er Europas største gnaver. Foto: D. Gordon E. Robertson/CC BY-SA 3.0.

Bæveren er nået tilbage til Nordjylland for første gang i ca. 1000 år. 

Tilbage i 1999 blev 18 tyske bævere udsat ved Klosterheden i Vestjylland. Herfra har dyrene, over årene, bredt sig til store dele af Jylland. Bævere er bl.a. observeret i Skjern Å og Varde Å-systemerne. Nu er bæverne også nået op nord for Limfjorden, hvor bæveren nu er tilbage for første gang i 1000 år.
Det kom bag på de fleste at bæverne har valgt at kaste sig ud i Limfjordens bølger. Limfjorden har direkte kontakt til Nordsøen, men det salte havvand var åbenbart ingen hindring for bæverne.

Ihvertfald kan Naturstyrelsen Thy konstatere at der er observeret to bævere oppe i Hanherred, nord for Limfjorden. Den ene bæver er observeret i et statsejet naturområde, der administreres af Naturstyrelsen. Den anden bæver er konstateret ved en golfbane hos Jammerbugtens Golfklub, hvor bæveren havde bygget en dæmning af grene ved en grøft.

Bæverne i Danmark blev oprindeligt udryddet i Danmark på grund af deres eftertragtede pels.

Kilde: Nordjyske.dk

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close