Bævere har fundet vej til Nationalpark Thy

Lignende artikler

Bæveren forsøger sig igen nord for Limfjorden – nu i Nationalpark Thy.

Nationalpark Thy har fået en eller flere, nye indbyggere. Igen har en eller flere bævere haft held til at krydse Limfjorden.

For ca. 20 år siden, i 1999, blev seks bæverfamilier genudsat ved Klosterheden i Vestjylland. Bævere skulle bidrage til at genskabe en mere dynamisk og artsrig natur. Siden har bæverne bredt sig – og er nu nået helt op nord for Limfjorden i Nationalpark Thy, hvor nationalparken hilser bæverne velkommen.

For et par år siden krydsede en bæver for første gang Limfjorden og etablerede en dæmning nord for naturreservatet Vejlerne. Bæveren blev dog her senere rapporteret trafikdræbt.
“Vi har masser af plads til bæveren, siger nationalparkens naturprojektleder Anna Gudrun Worm til Nordjyske. Foreløbig er bæveren eller bæverne kun set et enkelt sted i nationalparken, hvor der er fundet en bæverdæmning og endda et bæverbo, der måske vidner om at en familieforøgelse er under forberedelse.
Indtil videre hemmeligholder nationalparken bæverens tilholdssted.

Træ fældet af bæver.

Europas største gnaver – kan veje mere end et rådyr.
Bæveren er Europas største gnaver. Den kan veje mere end et rådyr. Det største individ, af europæisk bæver, der sikkert er bekræftet, vejede 31,7 kilo, men der er rapporteret om bævere på over 40 kilo. Længden af hoved og krop er normalt 80-100 centimeter med en halelængde på 25-50 centimeter.
/MR
Kilde: Nordjyske, Wikipedia.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close