Amerikanerne er klar med gensplejsede majs i benzintanken

Lignende artikler

Gensplejset majs til brændstof.
Majs kan bruges til andet end majsmel, popcorn og cornflakes. Amerikanske landmænd er de første til at dyrke gensplejsede majs i stand til at producere ethanol, der kan anvendes til at fylde bilers benzintanke.

Den majs, der dyrkes i Kansas under navnet ‘Enogen', indeholder et ekstra gen, der får planterne til at producere amylase – et enzym, der hjælper nedbrydningen af ​​stivelse til ethanol.

Udviklingen med at anvende traditionelle fødevare-afgrøder til brændstof har, ifølge Daily Mail, givet kritik fra hjælpeorganisationer, der siger at de nye afgrøder vil føre til verdensomspændende prisstigninger på fødevarer. Majs indgår i stort omfang som bearbejdede fødevarer til mennesker og ikke mindst som foder til husdyr.

Enogen er i øjeblikket udelukket fra at blive importeret til Den Europæiske Union, Sydkorea og Sydafrika

Kontroversielt: Majs til brændstof frem for fødevarer: Kritikere frygter, at den nye gensplejsede majs vil føre til prisstigninger på fødevarer rundt om i verden.

Kilde: Daily Mail

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close