Natugler skal hjælpe i kampen mod rotter!

Lignende artikler

ugler mod rotterSkanderborg Kommune inddrager nu natugler som et led i rottebekæmpelsen.

Miljøvenlig og giftfri partner.

Hvor stor en effekt uglerne har på rottebestanden i området er uvis, men uglerne er glade for rotter. De mange rotter rundt om i landet er et stigende problem, men rottegift er også et problem. Dels belaster giften miljøet, men også forgiftning af andre dyr end rotter er en risiko. Dertil kommer risikoen for resistens blandt rotterne.
Natuglen er sammen med mange andre rovfugle, rotternes naturlige fjender og så er de både miljøvenlige og giftfrie.

Styrket front mod rotterne.

Foreløbig har kommunen sat fem nye uglekasser op samt rovfuglepinde forskellige steder i kommunen. Derudover har kommunen også styrket indsatsen på området ved at sætte flere folk på opgaven og lave flere besøg på de ejendomme som er plaget af rotter og i stigende grad benytte mekaniske fælder frem for gift.

Foreløbig har Skanderborg Kommune sat fem nye uglekasser op.

Egentlig er Stor hornugle en større fjende for rotterne end natuglen, men da der ikke er mange af dem i kommunen vælger man at satse på natuglen. Det er håbet, at uglerne ikke kun kan spise af rottebestanden, men også stresse rotterne så deres yngle- og bevægelsesadfærd begrænses.
MR/

Kilde: nytomoestjylland.dk

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close