Hvilket rødt bær i skovbunden?

Lignende artikler

Hvad er dette for et bær?, spørger en læser.

Fine røde bær, der lokker i efterårsskoven, men spis dem ikke!

En af vores trofaste læsere har sendt et foto af nogle fine røde bær, der er fundet i en ældre løvskov i det midtjyske. Bærrene er fotograferet omkring den 1. oktober, hvor flere blade allerede er begyndt at drysse ned i skovbunden.

Majblomster.
På trods af årstiden er der tale om majblomster (Maianthemum bifolium). Majblomster kan både findes i løvskove, men også på mere næringsfattige heder og klitplantager. På trods af navnet blomstrer majblomsten som oftest i begyndelsen af juni.

Sådan ser det ud når Majblomster er i fuldt flor.

Selve frugten – der i moden tilstand er rød og bæragtig, ses i efteråret. De røde frugter ser lokkende ud, men for os mennesker er de giftige. Fugle derimod tåler bærrene og derved spredes planten.
/JN

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,396FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close