Hvad er “bushcraft”?

Lignende artikler

Her demonstrerer jæger og naturvejleder Niels Lisborg tilberedning af vildt over bål.

Det danske sprog fyger med engelske låneord som aldrig før. “Outdoor” er nærmest blevet et dansk ord for udeliv. I forlængelse heraf har ordet “bushcraft” i de senere år vundet indpas i friluftsliv-verdenen.

Begrebet “bushcraft” er grundlæggende det at have de fornødne færdigheder til at klare sig i naturen med de materialer og fødekilder, der findes derude.
Ikke mindst i USA er bushcraft i visse “outdoor”-kredse blevet en trend. I begrebet “bushcraft” ligger der også det grundliggende (og tilfredsstillende) i at kunne klare sig selv – og genlære det håndværk som vores forfædre mestrede. Herunder alt fra kendskabet til dyrespor, spiselige planter og urter til at kunne skaffe sig selv mad og logi i vildmarken.

Begrebet bushcraft, der med lidt god vilje kan oversættes til “vildmarks-håndværk” bliver dog fortolket bredt – og bruges også om primitiv madlavning og overnatning i naturen f.eks. i en bivuak. 

Annonce:
LÆR om BUSHCRAFT. Se alle bøgerne hos Saxo

Der findes efterhånden en del spændende og inspirerende viden om bushcraft og vildmarksliv. NaturGuide.dk har tidligere anmeldt bogen Med Jon i Vildmarken, hvor der er meget viden at hente.
/MR

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close