Hvad er “bushcraft”?

Her demonstrerer jæger og naturvejleder Niels Lisborg tilberedning af vildt over bål.

Det danske sprog fyger med engelske låneord som aldrig før. “Outdoor” er nærmest blevet et dansk ord for udeliv. I forlængelse heraf har ordet “bushcraft” i de senere år vundet indpas i friluftsliv-verdenen.

Begrebet “bushcraft” er grundlæggende det at have de fornødne færdigheder til at klare sig i naturen med de materialer og fødekilder, der findes derude.
Ikke mindst i USA er bushcraft i visse “outdoor”-kredse blevet en trend. I begrebet “bushcraft” ligger der også det grundliggende (og tilfredsstillende) i at kunne klare sig selv – og genlære det håndværk som vores forfædre mestrede. Herunder alt fra kendskabet til dyrespor, spiselige planter og urter til at kunne skaffe sig selv mad og logi i vildmarken.

Begrebet bushcraft, der med lidt god vilje kan oversættes til “vildmarks-håndværk” bliver dog fortolket bredt – og bruges også om primitiv madlavning og overnatning i naturen f.eks. i en bivuak. 

Annonce:
LÆR om BUSHCRAFT. Se alle bøgerne hos Saxo

Der findes efterhånden en del spændende og inspirerende viden om bushcraft og vildmarksliv. NaturGuide.dk har tidligere anmeldt bogen Med Jon i Vildmarken, hvor der er meget viden at hente.
/MR

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE