Dybhavsfisk sætter ny rekord!

Ny art.
Der er formentlig tale om en helt ny art af snailfish som man har fundet dybt nede i Marianergraven i Stillehavet. Marianergraven er verdens dybeste med sine 11034 meter. Da det ikke var muligt at fange fisken og tage den med op til nærmere undersøgelser over havoverfladen kan det ikke siges med 100 % sikkerhed, at det er en ny art, men meget tyder på det. Ingen af forskerne som var med på ekspeditionen havde tidligere set en lignende fisk.

Videokilde: SciNews/YouTube

Udsættes for et enormt tryk!
Fisken blev opdaget af en ekspedition af internationale forskere og blev observeret på en dybde på 8143 meter. Den tidligere rekord var på 7700 meter. Det er en dybderekord i mere end en forstand, da forskere mener, at grænsen for hvor dybt der overhovedet kan leve fisk, er 8200 meter. På så store dybder er trykket enormt stort og efter 8200 meter mener forskerne, at det store store tryk blandt andet vil ødelægge proteinerne i fiskene og derved livsvigtige processer.

Den nyopdagede fisk har et helt særligt udseende og ligner ifølge forskerne et stykke vådt gennemsigtigt papir når den svømmer.

Flere nye arter!
Forskerholdet gjorde mange andre spændende opdagelser og opdagede blandt andet nogle underlige væsener. En type amphipoder der normalt bliver 2-3 cm lange, men på denne ekspedition lykkedes det for forskerne at filme nogle på op til 30 cm lange. Ti benede rejer fandt man også på det dybe vand.
/MR
Kilde: BBC News, Forskning.no.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE