Hvalros på sjældent besøg i Danmark

For første gang i 10 år er en hvalros på besøg på en dansk strand.

Det var et usædvanligt syn, der i dag mødte strandgæster i Vorupør, Thy. På stranden lå nemlig en hvalros. En hvalros er ikke hverdagskost på disse kanter. Faktisk er det over 10 år siden, at Danmark sidst har haft besøg af det store havpattedyr,

Ifølge biolog og havpattedyrsspecialist Carl Kinze, er der tale om en ung han. Han fortæller, at den største nuværende forekomst af hvalrosser på Nordatlanten findes i Østgrønland og på Svalbard og at det er sjældent, at de svømmer den lange tur til Danmark. Når det så alligevel sker, at de kommer på afveje er det ofte unge hanner, der ikke er ret erfarne og så dummer de sig nemmere.

Vis hensyn

Hvalrossen har brug for hvile og publikum bedes ikke gå for tæt på henstiller Naturstyrelsen. Foto: Elly Hansen.

Hvalrossen virker træt og ifølge vildtkonsulent Tommy Hansen, Naturstyrelsen Thy er det fred og ro hvalrossen har brug for i første omgang.

Både Natyrstyrelsen og Carl Kinze opfordrer folk til at holde sig på afstand af hvalrossen, både så den kan få fred og ro til at komme sig, men også fordi der er tale om et vildt dyr. Ifølge Carl Kinze, kan den nemlig blive bange og aggressiv, hvis man kommer for tæt på den.

Foto: Elly Hansen. Billedet er taget med en tele (600 mm objektiv) og dermed på behørig afstand af hvalrossen.

Kilde: nyheder.tv2.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE