Ellekrage på efterårsvisit

Lignende artikler

Ellekragen er en meget sjælden efterårsgæst i Danmark. Foto: Elly Hansen.

De vanlige efterårsfarver i gule og brune høstnuancer fik fornylig udvidet farveskalaen med blå og lilla da en sjælden ellekrage dukkede op i Hanstholm Vildtreservat.

Helt oppe mod nordvest, der hvor Danmark er tyndest befolket, dér ligger Hanstholm Vildtreservat, der med et fredet område på ca. 3500 hektar, udgør et af Danmarks bedste bud på en vildmark. Det var her at Danmarks første ulv blev fundet i 2012 efter et dansk fravær på 199 år og det er her at mange sjældne dyr og planter har fundet et fristed i det store klithedeterræn med spredte søer og hedemoser.

Naturkyndige, der besøger området er ikke helt uvante med sjældenheder i dette fantastiske terræn, der gennem tiden både har præsenteret sneugler og kongeørne.
Der blev dog alligevel kigget en ekstra gang, da en ellekrage fornylig viste sig i området.

Ellekragen er en sjælden gæst i Danmark – og i særdeleshed helt oppe i det nordvestjyske. Den smukke fugl ses med års mellemrum i Danmark – primært om foråret og næsten altid i Østdanmark. Derfor er ellekragens efterårsvisit i Hanstholm-reservatet ekstra usædvanligt.

ellekrage
Ellekragen er ca. på størrelse med en allike. Foto: Elly Hansen.

Ellekragen hører til den orden af fugle, der kaldes skrigefugle, der også tæller farverige familier som isfugle og biædere. Den allike-store ellekrage kan med sine klare blå og lilla farver ikke forveksles med nogen anden dansk fugl.

Naturfotografen Elly Hansen var en af de heldige, der fik oplevet ellekragen, der ofte ikke er særlig sky. Det lykkedes hende at få nogle fine billeder af den sjældne efterårsgæst som vi har fået lov at bringe her på NaturGuide.dk.

Den europæiske ellekrage (Coracias garrulus) har ikke ynglet i Danmark siden 1868.
/MR

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close