Nyt galleri med naturkunstnere

Lise Pflug udstiller til april. Foto: Søren Olsen

Af naturskribent Søren Olsen.

Et af Olav Martinsens fuglebilleder.

Gennem mange år var Galleri Dahl i Sødring, på vestsiden af Randers Fjord, et samlingssted for danske naturkunstnere. Det eksisterer desværre ikke længere. Men på østsiden af fjorden, i en tidligere lægepraksis i byen Ørsted, har Jörn Eskildsen åbnet et nyt galleri med plads til kunstnere, der formidler natur og miljø. Jörns gamle, nære venner Jens Gregersen og Lars Abrahamsen har været direkte involveret i oprettelsen og indretningen af Galleri ESK. Jens har for eksempel tegnet galleriets logo, der er en fast udstilling af hans billeder og desuden kan flere af hans dejlige bøger købes her.

Hvis man er interesseret i kunstnere, der lader sig inspirere af naturen og ikke mindst fuglene, så er galleriets program for i år særdeles spændende. Fra den 8. februar og til slutningen af marts udstiller Olav Martinsen fra Ringkøbing. Han er stærkt optaget af den vilde vestkystnatur og fuglelivet i Vadehavet, som han fremstiller på en sanselig og farverig måde.  

Galleri ESK laver aftaler med kunstnerne for to måneder ad gangen, og på nuværende tidspunkt ser programmet sådan ud: Fra 4. april Lise Pflug, fra 30. maj Jens Overgaard Christensen, fra 18. juli Marco Brodde og Ben Woodhams og fra 12. september Dorthe Kudsk Harbo sammen med Niels Peter Andreasen.

Galleri ESK
Sygehusvej 3, 8950 Ørsted
20 40 80 59, er på facebook
Åben søndag 10-16, og efter aftale

Featured billede: Et kig ind i Galleri ESK, med malerier og keramik af Majken Bilgrav

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE