Nyt galleri med naturkunstnere

Lignende artikler

Lise Pflug udstiller til april. Foto: Søren Olsen

Af naturskribent Søren Olsen.

Et af Olav Martinsens fuglebilleder.

Gennem mange år var Galleri Dahl i Sødring, på vestsiden af Randers Fjord, et samlingssted for danske naturkunstnere. Det eksisterer desværre ikke længere. Men på østsiden af fjorden, i en tidligere lægepraksis i byen Ørsted, har Jörn Eskildsen åbnet et nyt galleri med plads til kunstnere, der formidler natur og miljø. Jörns gamle, nære venner Jens Gregersen og Lars Abrahamsen har været direkte involveret i oprettelsen og indretningen af Galleri ESK. Jens har for eksempel tegnet galleriets logo, der er en fast udstilling af hans billeder og desuden kan flere af hans dejlige bøger købes her.

Hvis man er interesseret i kunstnere, der lader sig inspirere af naturen og ikke mindst fuglene, så er galleriets program for i år særdeles spændende. Fra den 8. februar og til slutningen af marts udstiller Olav Martinsen fra Ringkøbing. Han er stærkt optaget af den vilde vestkystnatur og fuglelivet i Vadehavet, som han fremstiller på en sanselig og farverig måde.  

Galleri ESK laver aftaler med kunstnerne for to måneder ad gangen, og på nuværende tidspunkt ser programmet sådan ud: Fra 4. april Lise Pflug, fra 30. maj Jens Overgaard Christensen, fra 18. juli Marco Brodde og Ben Woodhams og fra 12. september Dorthe Kudsk Harbo sammen med Niels Peter Andreasen.

Galleri ESK
Sygehusvej 3, 8950 Ørsted
20 40 80 59, er på facebook
Åben søndag 10-16, og efter aftale

Featured billede: Et kig ind i Galleri ESK, med malerier og keramik af Majken Bilgrav

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,111FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close