Boganmeldelse: Strandhøst – en velskrevet bog om vilde råvarer du selv kan hente langs Danmarks kyster.
Det er oppe i tiden at sanke i naturen – at samle svampe, bær og urter. Der findes en del gode bøger om emnet. Som en kystnation syntes det oplagt at der også er målrettet en bog om vild mad som du selv kan samle langs vores kyster. Det råder bogen “Strandhøst” bod på. Svend Hamann, forfatteren bag bogen, har specialiseret sig i naturens gastronomi og giver gennem bogen gode råd til hvad du kan hente langs Danmarks næsten 8000 km lange kyststrækning. Ikke kun langs klitter og strand, men også ude i det våde element, hvor kystfiskeri, undervandsjagt, rejestrygning og indsamling af tang er beskrevet.
Bogen er velskrevet i et forståeligt sprog og med en personlig stil, hvor Svend Hamann undervejs giver tips og gode råd og personlige favoritter. Ganske praktisk er bogen inddelt i vores fire årstider med beskrivelser af de aktuelle kystnære muligheder.
Svend Hamann er også en ganske habil fotograf og står selv bag hovedparten af bogens flotte, indbydende fotos
Der er en del god viden i bogen – også for erfarne samlere. Flere af dem har jeg fået lyst til at efterprøve – bl.a. brugen af Gråbynke som “fattigmandspeber”. “Strandhøst” er en god inspirationskilde til en vandretur langs kysten – og dermed også en inspirationskilde til at komme ud og opleve vores natur. Og intet sted i Danmark kan kysten og havet siges at være langt væk.
Strandhøst – Vild mad fra hav og kyst. Svend Hamann. Musmann Forlag 2024, hardcover, 145 sider. Vejledende pris: kr. 229,95,-