WWF: Dansk svineproduktion skader regnskoven!

Lignende artikler

Soja er populært som svinefoder. Store regnskovsarealer ryddes i Sydamerika for at etablere sojamarker til svinefoder.
Soja er populært som svinefoder. Store regnskovsarealer ryddes i Sydamerika for at etablere sojamarker til svinefoder.

Regnskoven ryddes til fordel for sojamarker til svinefoder. 
En ny rapport, udarbejdet af WWF Verdensnaturfonden viser, at rydning af regnskoven til fordel for sojamarker er eksploderet. I dag er der afsat omkring 46 millioner hektar land til dyrkning af soja, svarende til et område større end hele Tyskland og det er kun i Latinamerika. Det er ofte tropiske skovområder eller andre uerstattelige naturområder som bliver ryddet. På det globale plan er der sket mere end en fordobling af sojaproduktionen målt over de sidste årtier. De store ryddede områder fortrænger ikke kun sjældne dyr og planter men også regnskovens oprindelige befolkning.

“Ansvarlighed stopper ikke ved landegrænsen….Der er i dag ikke meget dansk over en dansk gris”

WWF: Det kan ikke siddes overhørigt med god smag i munden.
Soja er meget eftertragtet som dyrefoder også blandt de danske svineproducenter. Ifølge den danske generalsekretær i WWF; Gitte Seeberg bør ikke bare de danske svineproducenter, men også politikkerne herhjemme begynde at tage ansvar for rydningen som sker som følge af sojaproduktion. Hun siger: ”Ansvarlighed stopper ikke ved landegrænsen. Den nye rapport fra WWF slår fast, at problemet med soja, der rydder skov i Sydamerika, er så stort, at danske politikere og svineproducenter ikke længere kan sidde det overhørigt med god smag i munden. Den dokumenterer i bund og grund, at der i dag ikke er meget dansk over en dansk gris.”
Du kan læse Verdensnaturfondens rapport her: WWF rapport (pdf)
/MR

Kilde: WWF Verdensnaturfonden

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close