Sjælden orkidé fundet i Danmark for første gang i tre årtier!

Lignende artikler

Det er den vilde orkidé ridder-gøgeurt som nu er fundet på Amager Fælled. Foto: H. Krisp CC BY 3.0, Wikimedia
Det er den vilde orkidé ridder-gøgeurt som nu er fundet på Amager Fælled. Foto: H. Krisp CC BY 3.0, Wikimedia

På Amager Fælled er der gjort et sensationelt fund af orkidéen ridder-gøgeurt.

Ikke set siden 1989.
Kun en gang tidligere har man fundet ridder-gøgeurt i Danmark og det var tilbage i 1989. Dengang var det i Dania-kalkgraven ved Mariager Fjord den sjældne blomst holdt til. Der er ikke noget at sige til, at biolog Nikolaj Correll er begejstret. Det var nemlig ham som opdagede den smukke og sjældne orkidé.
Jeg havde det helt vildt, jeg går ud fra, at det er sådan det føles, at vinde i lotto. Jeg kom gående og så den og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, hvad det var jeg kiggede på. ”siger Nikolaj Correll til TV2 Lorry.

Ridder-gøgurt har fine lyserøde blomster. Foto: D. J. Bergsma CC BY-SA 3.0, Wikimedia
Ridder-gøgurt har fine lyserøde blomster. Foto: D. J. Bergsma CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Fløjet hertil.
Ifølge Nikolaj Correll er den sjældne orkidé med al sandsynlighed fløjet til Danmark fra vores naboer i Sverige som et lille frø. Frøene er meget små og kan derved bæres langt af vinden. Der findes en bestand af orkidéen i det nordøstlige Skåne og det er formentlig herfra at blomsterfrøet er kommet.
Nikolaj Correll har kontaktet Københavns Kommune og fortalt om sit sensationelle fund. Han håber at der kan blive sat skilte op, så andre interesserede kan finde frem til orkidéen på Amager Fælled og nyde den smukke blomst.

Husk at alle de vilde, danske orkidéer er fredet. Det er således ulovligt både at plukke dem og grave dem op.

MR/

Kilde: dr.dk

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close