Verdens største krokodille er død

Verdens største krokodille død efter 18 måneders fangenskab.

Den 6,17 meter lange saltvandskrokodille ”Lolong” blev fanget i efteråret 2011 i Agusan del Sur provinsen på Filippinerne. Krokodillen var den hovedmistænkte bag en lokal landmands forsvinden nær byen Bunawan samt en forsvunden 12-årig pige to år tidligere. Kæmpekrokodillen menes også at stå bag en række forsvundne vandbøfler i området.
Den store krokodille blev intensivt jaget gennem tre uger før tilrejste krokodillejægere, lokalbefolkning og myndigheder havde held til at lokalisere og fange krokodillen. Over 100 mand hjalp til med at slæbe det store krybdyr på land.

Død efter 18 måneders fangenskab.
Det store krybdyr blev udstillet i Bunawan Ecopark, hvor den hurtig blev hovedattraktion og en stor økonomisk gevinst for parken – ikke mindst da den australske krokodilleekspert Dr. Adam Britton slog fast, at Lolong var den største, målte krokodille nogensinde!

Krokodillen, der menes at være mindst 50 år, blev fundet død den 10. februar 2013 efter 18 måneders fangenskab. Dødsårsagen er ikke helt fastslået, men tilskrives at krokodillen havde maveproblemer efter at have slugt noget nylonsnor, Eksperter har også tilskrevet at krokodillen var udsat for stress pga. det store antal besøgende, der omgav krokodillen.

Flere dyreværnsorganisationer bl.a. Animal Kingdom forsøgte uden held at overtale de lokale myndigheder til at slippe Lolong ud igen, hvor den blev fanget.

Kilde: Wikipedia, Philstar.com.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE