Verdens største koralrev har mistet sine farver!

Det er farvestrålende koralrev som dette nær Cairns som nu er ved at være fortid mange steder på Great Barrier Reef. Foto: Toby Hudson CC BY-SA 3.0, Wikimedia
Det er farvestrålende koralrev som dette nær Cairns som nu er ved at være fortid mange steder på Great Barrier Reef. Foto: Toby Hudson CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Ud af 520 undersøgte rev ved Great Barrier Reef, har over 95 procent mistet deres flotte farver i større eller mindre grad.

Stress bleger korallerne.
Ifølge forskerne er det stress som får skylden for de hvide og afblegede koraller. Når koraller bliver stressede skiller de sig af med de mikroskopiske, fotosyntetiske alger som giver algerne deres farvestrålende udseende. Årsagen til stress kan eksempelvis være højere vandtemperaturer, da de fleste koraller er følsomme overfor selv små temperaturændringer.

Stort område undersøgt.
Det er ikke mindre end 520 koralrev som de australske forskere har undersøgt i et område mellem Cairns i det nordøstlige Australien og Papua Ny Guinea nord for Australien. Havbiologerne har fundet, at over 95 procent af revene er bleget i mere eller mindre grad. Især i de nordligste rev er hårdt ramt.
For blot en uge siden fremlagde den australske regering en rapport som understøtter problemet. Den viste nemlig, at mængden af afblegede koraller på Great Barrier Reef var alvorlig, især i den nordlige del.
Ifølge professor Terry Hughes fra James Cook University i Townsville, Australien, vil den nye udvikling ændre Great Barrier Reef for altid.
MR/

Kilde: dr.dk

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE