Verdens største flue

Lignende artikler

Flue med vingefang på 10 cm!

Verdens største flue
Verdens største flue regnes for at være den sydamerikanske flue Gauromydas heros . Foto: Biologoandre, CC BY-SA 4.0 , Wikipedia.

I Central- og Sydamerikas regnskove findes en flue, der indtil videre overgår alle andre, kendte fluer i størrelse. Fluen Gauromydas heros lever knyttet til myrer, hvor fluens larver opvokser som snylter blandt myrerne. Gauromydas heros kan måle op til 7 centimeter og med et vingefang på hele 10 cm!
En anden kraftig flue er tømmerfluen Pantophthalmus bellardi . Den er i kropslængde fundet i den imponerende størrelse af 8 cm (Natural History Museum, London), men med et vingefang på 8,5 cm overgår den ikke Gauromydas heros i vingefang.

Kilder: BBC Earth, National Geographic, Wikipedia.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,111FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close