Ny opdagelse: Verdens mindste frø

Lignende artikler

Verdens mindste frø er fundet i Papua Ny Guineas regnskove.
Det var på en ekspedition til Papua New Guinea at forskeren Christopher Austin og Phd-studerende Eric Rittmeyer fra Louisiana State University opdagede den lille fyr. De amerikanske forskere var netop i færd med at studere frøer i regnskoven da de blev opmærksom på en særlig, underlig kvækken. Da lyden var lokaliseret kunne de ikke få øje på lydens ophav og samlede i stedet blade fra skovbunden op i en klar plastikpose. Her blev de bittesmå frøer afsløret. Ekspeditionen og opdagelsen var i 2009, men den videnskabelige beskrivelse og offentliggørelse er først sket i januar 2012.

De små, insektædende padder med det videnskabelige navn Paedophryne amauensis måler i gennemsnit under 8 millimeter fra hoved til bagdel og er dermed at regne for verdens mindste frø.

Kilde: Wikipedia, BBC News

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close