Vandresokker på finsk? Vi tester nye, spændende 4-lags modeller fra finske UphillSport.

Finske Sukkamestarit, der producerer strømper og vandresokker i næsten alle afskygninger har lavet et brand, der ligger mere mundret på danske tunger. “UphillSport” hedder det.

Vi mødte UphillSport første gang på en stand på Danish Outdoor Festival, hvor vi blev introduceret til nogle af de forskellige modeller bl.a. “Vaaru”, der er en 4-lags trekking-sok, der kombinerer merino-uld og bambus og “Hetta Summer”, der er lavet af genanvendt uld. “Upcycled” hedder det efterhånden på dansk (det er helt vildt som vi danskere elsker engelske ord 🤔).

Hvor meget af vores “nordiske” outdoor beklædning laves i Fjernøsten (Kina), så synes vi at det var ganske inspirerende at vandresokkerne fra UphillSport er produceret her i Norden – i Finland.

Støvlerne på og ud på tur…

I den forgangne sommer har vi haft gode muligheder for at teste strømperne i det danske sommerland og det har været en god oplevelse. Sokkerne er meget behagelige og virker åndbare uden generende syninger. Pasformen er god.
De forskellige modeller og længder fås både i pæne konservative farver, men også i kække neonnuancer, så der er noget for enhver smag.

Vaaru Trekking vandresok produceret i Finland. Sokken kombinerer det bedste fra uld og bambus-tekstiler og er meget behagelig at have på.

Vaaru-sokken er lavet til sommervandringer under vores himmelstrøg. Bambus-tekstilen absorberer fugten fra huden og flerlagsstruktur med merinould giver både tilpas varme og god åndbarhed.

Ligesom uld har bambusfibre en vis antibakteriel egenskab, der reducerer bakterievæksten og dermed “sure tæer”. Bambusfibre er desuden gode til at lede varme og fugt væk fra huden. Årsagen skal bl.a. findes i at bambusfibre kan optage op til 50% mere fugt end bomuldsfibre og dermed bedre fjerne fugt.

Hetta Summer-modellen er lidt kortere i skaftet og fine i vandresko. Strømpen er blød og behagelig og den tilsvarende 4-lagsopbygning hjælper til at holde fugten fra fødderne. Godt at se at der er tænkt bæredygtighed og genanvendelse ind – og det er ikke kun ulden, der er genanvendt, men også indholdet af polyester og polyamid.

Test af vandresokker fra finske Uphillsport
Hetta Summer vandresokker er lavet af upcycled (genanvendt) materialer. Peter på billedet var meget tilfreds med sokkerne efter at vi havde vandret Livø rundt og fik lov at beholde vandresokkerne til kommende vandreture.

Skal du vandre under køligere forhold så kast et kig på Julma-modellen, der er designet til netop det. Produkterne er OEKOTEX 100 certificeret.

Alt i alt har vi haft en god oplevelse med vandresokkerne fra Uphillsport. Har du nogle erfaringer du vil dele, så send gerne en mail til redaktion@naturguide.dk.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE