USA: Roundup kan blive mærket som kræftfremkaldende.

Lignende artikler

Reklame for Roundup – en af verdens mest udbredte og populære sprøjtegifte.

Californien kan blive den første amerikanske stat, der kræver at ukrudtsmidlet Roundup bliver mærket som kræftfremkaldende.

De californiske miljømyndigheder har vundet en sejr over Mosanto -en amerikansk multinational kemivirksomhed, der står bag det velkendte ukrudtsmiddel, der også er vidt udbredt i dansk landbrug og i private haver. En dommer har afgjort at myndighederne er berettiget til at vurdere midlet som kræftfremkaldende.
De amerikanske myndigheder henviser bl.a. til World Health Organization (WHO), der har klassificeret giftmidlet som sandsynligt kræftfremkaldende.

Sprøjtemidlet Roundup, med det aktive stof glyphosat, – et af de mest populære herbicider i verden, kan forårsage kræft, fastholder Californiens sundhedsmyndigheder, og efter dommen kan de nu kræve at Roundup skal mærkes som kræftfremkaldende.

Flere europæiske lande som Frankrig, Holland, Italien og Sverige har anbefalet at Roundup ikke får fornyet markedsføringstilladelse i EU.
/JN

Kilde: sustainablepulse.com, CNN.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close