Universet vokser – tilsyneladende uendeligt

Lignende artikler

Et nyt, meget præcist kort over galakserne i vores univers, giver ny viden om universets tilsyneladende uendelige udvidelse. Foto: NASA.
Et nyt, meget præcist kort over galakserne i vores univers, giver ny viden om universets tilsyneladende uendelige udvidelse. Foto: NASA.

Kort over universet med galaksernes placering i forhold til hinanden.
Et forskerhold har bestemt afstandene til mere end 6 milliarder galakser med en præcision på omkring 1 procent. Det skriver Planetariet.dk. Det er en hidtil uset præcision, hvilket gør det muligt at lave et meget præcist kort over galaksernes placering i forhold til hinanden.

Universet vokser – tilsyneladende til evig tid.
De nye resultater understøtter teorien om, at universet udvider. I de mest accepterede teorier om universet, opererer man med det indtil videre hypotetiske begreb “mørk energi”. Denne energi kan ikke vekselvirke med elektromagnetisme og dermed ikke med fotoner; lys og kaldes derfor mørk energi. Den mørke energi virker modsat tyngdekraften og virker i alle retninger. Begrebet er blevet indført fordi man ellers ikke har en forklaring på at universet ikke blot udvider sig, men udvider sig stadig hurtigere og hurtigere.
Universet formodes at være begyndt for cirka 13,7 milliarder år siden og at universet hele tiden udvider sig er en del af Big Bang-teorien.

De nye målinger er også med til at give et mere præcist bud på universets krumning. Universets krumning er en vigtig faktor, når forskerne forsøger at finde ud af hvordan universet skæbne vil blive – om det vil blive ved med at udvide sig, eller en dag begynde at falde sammen igen. Disse nye resultater støtter teorien om, at universet vil udvide sig til evig tid.
Vi er ikke helt sikre på at vi forstår resultaterne her på redaktionen på NaturGuide.dk – men spændende lyder det!
/NL

Kilde: Trine Ibsen/Planetariet.dk, Wikipedia.

ANNONCE
ANNONCE Kopiér
ANNONCE
ANNONCE

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
Annonce
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close