UD PÅ TUR...

  GUIDEDE TURE, EVENTS OG GODE OPLEVELSER I NATUREN

  NATUROPLEVELSER 2021

  Herunder har vi udvalgt nogle spændende ture og naturoplevelser med guide. God som gave - fin som ferie.

  STØT NATUREN

  Bestiller du via NaturGuide.dk støtter du samtidig naturen uden det koster dig én krone ekstra.

  Annonce-tilbud i samarbejde med
  TrueStory

  Bestil et gavekort til en af følgende naturture

  Tangsafari
  Tangsafari med Nordisk Tang

  Tag med på tang-safari med Nordisk Tang

  Annonce-udbud: Tang har mange gode egenskaber, og kan faktisk betegnes som et ”bæredygtigt superfood”.
  Havets grøntsag, som tangen af og til kaldes, vokser langs de danske kyster, hvor den venter på at blive høstet og spist – eller måske lavet om og anvendt til kosmetik eller havegødning. Træk i gummistøvlerne og tag med på tangsafari i vandkanten - og lær om tilberedning af tang.

  Oplev fænomenet "sort sol"

  Annonce-udbud: Det er et fantastisk syn og en storslået naturoplevelse når op imod 1 million stære flyver hen over himlen, i lyset fra solnedgangen, inden de går til ro. I samarbejde med Sort Safari®, kan du opleve dette syn med afgang fra Tønder, Skærbæk og Ribe. Alle turene foregår med bus og de dygtige guider ved altid hvor du kan se flest stære.
  Udtrykket Sort Sol kommer af, at de mange stære på himlen nærmest formørker solen, og fænomenet kan ses forår og efterår inden stærenes ynglesæson.

  Sort sol
  Det er en helt unik og storslået oplevelse at se tusinder af stære bølger over himlen.
  Østerstur ved Vadehavet
  Tag med ud og finde østers i Vadehavet. Der er også østersture i Limfjorden.

  Østers-safari ved Vadehavet

  Annonce-udbud: Tag med på tur med engagerede naturvejledere, der fortæller om naturen og dyrelivet i Vadehavet.
  Når tidevandet trækker sig tilbage er der mulighed for at gå på østersjagt i Vadehavets overdådige spisekammer. Østersene finder du i overflod, og de kan spises direkte fra havbunden. På turen lærer du om østers og deres betydning. Vi anbefaler praktisk, varm, vind- og vandtæt påklædning samt gummistøvler.
  Turen varer 2-3 timer og der er ingen aldersgrænser.

  Smag på naturen med madsmedjen

  Annonce-udbud: Kom med på sanketur og efterfølgende frokost med kok og naturnørd, Kresten Kronborg, eller en af hans dygtige mednørder. Det foregår i den rå, men skønne natur ved Slettestrand ved Jammerbugten.
  Indsamlede planter og urter fra turen omsættes til mad i de brændefyrede ovne, og når duftene stiger til vejrs, og maden skal spises, bliver du bænket foran plankebordene og den brændefyrede ovn.

  sanketur
  Læs om spiselige planter i et af Danmarks smukkeste områder.
  Tag på tur i et dejligt landskab og smag spændende mad undervejs.

  Cykeltur på mountainbike i Mols Bjerge - kombineret med lokale smagsoplevelser.

  Annonce-udbud: Lad istidslandskabet folder sig ud under pedalerne i Mols Bjerge. Der er indlagt små hvil undervejs, hvor I kan få stillet sulten og tørsten, så alle energidepoterne er klar til næste etape. Turen går gennem Nationalpark Mols, hvor der undervejs er indlagt pauser med tid til at møde lokale ildsjæle, smage deres mad og lære mere om den særlige natur i området.

  Lær at finde rav

  Annonce-udbud: Tag med på en strandtur med en guide fra Jyllandsakvariet i Thyborøn og få gode tips til at finde rav.
  Undervejs på turen vil en kyndig guide fortælle om de naturoplevelser i møder samt om ravets historie. Turen varer 1½-2 timer og du lærer hvor, hvornår og hvordan du finder rav. Husk påklædning, der passer til vejret. Både børn og voksne kan deltage.

  Få gode tips til at finde rav.
  Hvalsafari
  Hvalsafari i Lillebælt, hvor der er gode muligheder for at opleve marsvin.

  Hvalsafari i Lillebælt

  Annonce-udbud: Marsvinet er den eneste hvalart, der yngler i de indre farvande i Danmark, og hvalen er en af de mindste tandhvaler. Tag med på tur med Aventura for at opleve de små hvaler. Lyttegrej til at lytte efter marsvinene er med.
  Der sejles omkring Snævringen i Lillebælt, hvilket betyder, at det næsten altid er muligt for skipper at finde læ, så oplevelserne bliver bedst mulige.
  Også for børn,

  Tag med på sælsafari i Vadehavet

  Annonce-udbud: Kom tæt på de solslikkende sæler på sandbankerne, når du stiger ombord på Rømø-Sild færgen og sætter kursen mod en af Vadehavets perler. På turen vil der også blive mini-trawlet efter krabber, rejer, østers, søstjerner og småfisk, der både kan ses, røres og smages.
  Guidernes store, faglige viden kombineret med deres fortællelyst fænger både store og små, uanset om naturen besøges dagligt eller kun til særlige lejligheder.

  Sælsafari
  Tag med på sælsafari.
  Outdoor cooking
  Into the wild med Gourmensch

  Into the wild med Gourmensch (og 1 stk. vildsvin)

  Annonce-udbud: Introduktion til madlavning over ild, bålteknikker og tilberedningsmetoder.
  Mad er hos Gourmensch lig med gode råvarer og oplevelsen af at skabe noget sammen i et fællesskab. Der lægges vægt på langsom tilberedning, hvor der er tid til at gå i dybden med tingene, og hvor naturen bruges som afsæt både for madlavningen og for det sociale element, som er en vigtig del af oplevelsen.

  Vildmarksgourmet i Mols Bjerge

  Annonce-udbud: Guidet sanketur i Nationalpark Mols Bjerge, hvor der indsamles i naturen til dagens måltid.
  De erfarne naturguider lægger vægt på at formidle viden om naturen og området på en spændende måde, så alle får ny viden med hjem.
  Bålet knitrer og kaffen fra det lokale risteri står klar over flammerne. Vi skal sanke urter, hugge brænde, holde gang i bålene, tilberede de lækre lokale råvarer til den store bålmiddag.

  Vildmarksgourmet
  Vildmarksgourmet i Mols Bjerge
  krondyrsafari
  Kronhjortesafari og middag med Hedevang Outdoor

  Kronhjortesafari og middag med Hedevang Outdoor

  Annonce-udbud: Kronhjortesafari på Klosterheden med guide. Oplev Danmarks største landlevende pattedyr.
  Lun velkomstdrink ved bålet og 4-retters middag med vestjyske råvarer inden gåturen i plantagen, hvor der skal lyttes til kronhjortenes brøl. Efter naturoplevelserne sluttes aftenen af med kaffe med fyldte chokolader.

  Fandt du ikke, hvad du søgte?

  Annoncelink til næsten 400 andre, gode oplevelser: Vælg her

  Oplevelserne kan være en del af årets ferieplanlægning, men også en lærerig og mindeværdig gave.

  NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

  Værd at vide...