Tyklårs-solbille i sommersol

Lignende artikler

Danmarks natur rummer mange, forunderlige dyr – ikke mindst i insektverdenen, hvor nogle navne bare skiller sig ud. En af disse er tyklårs-solbillen.

Tyklårssolbillen (Oedemera nobilis) er en af de arter, der i fremtiden måske vil få større udbredelse i Danmark. I dag ses denne charmerende bille hovedsageligt i det sydøstlige Danmark.
Når man betragter billen forstås det underlige navn umiddelbart. Billen har særdeles kraftige bagben, og ja man må godt sige tyk om en bille. Solbillen elsker tilmed sol – også den del af navnet er ganske passende.
Tyklårssolbillen er en varmeelskende bille, der oftest ses fra juni til de første augustdage.
Billen kan variere i farve fra det normale grønmetallige skær over til en metalblå farve.

Tyklårs-solbillen er oftest fremme i godt vejr. En farvestrålende bille som minder lidt om en træbuk med sine lange antenner. Foto: Grian/Dreamstime,com.

På solrige højsommerdage kan man være heldig at finde den smukke og særprægede, 7-11 mm bille frit fremme i blomsterne.
Billens larve lever bl.a. inde i stænglen af forskellige tidsler.

I øvrigt er tyklårssolbillen ikke alene om at bære sjove navne. Vores natur rummer også navne som kamelhals-fluen, jysk kæmpesæk, cigargallefritfluen og sekspunktet kvikløber for blot at nævne nogle.
/MR

Kilder: Buglife.org.uk, naturbasen.dk

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close