Tjek test og tips – friluftsgrej og udstyr.

Lignende artikler

tips_grej_udstyrÅret rundt ser vi her på spændende grej, ideer, nyheder og udstyr til et aktivt friluftsliv.

Vi besøger jævnligt flere forskellige grej og outdoorbutikker på nettet og finder spændende ting og gaveideer til naturelskeren, friluftsmennesket og outdoor entusiasten. Skriv gerne til redaktion@naturguide.dk med ting & tips.

mono_kikkertHighlander Northumberland kikkert

Denne mini-kikkert vinder først og fremmest på sin minimale størrelse. Den fylder og vejer intet i lommen. Vores brevvægt angav kun 63 gram. Den monokulære kikkert har 10 gange forstørrelse og en linsediameter på 25 mm.
Kvaliteten er overraskende god til prisen, men kikkerten erstatter bestemt ikke den dyrere, klassiske kikkert, hvis man er fugleentusiast eller skal på jagt i skumringen. Derimod er den fin at have med på rejser og vandringer, hvor den almindelige, tunge kikkert ofte ikke kommer med på grund af plads og vægthensyn og konkurrence med kameraudstyr m.m. Kikkerten kan også bruges som lup, hvis man vender den modsat og kan derved give et billede af splinten i fingeren. Kikkerten kan også udnyttes som brandglas. Der medfølger en fin bæltetaske og en renseklud til linserne.
For at minimere rystelser har vi erfaret at kikkerten bedst holdes mellem to håndflader, der støtter mod panden. Kikkerten kan købes hos Vandreshoppen for kun kr. 149,-  (annoncelink).

Warmwool Hood Sweateren

ACLIMA Warmwool Hood Sweateren er et relativt dyrt, men godt køb med mange finesser som vi selv har testet og anvender.

Her er et stykke beklædning vi virkelig kan anbefale og selv bruger. Warmwool Hood Sweateren fra norske Aclima gør det fedt at være udendørs når det er koldt. Den kan både bruges som undertøj på kolde vinterdage eller som en sweater en kølig sommeraften.
Trøjen isolerer godt, selv når den er våd, hvilket skyldes merino-uldens gode egenskaber. Uldmaterialet gør også at trøjen nærmest er kropslugt-resistent og har naturlige bakterier der nedbryder kropslugten. På telt- og vandreture, hvor et dagligt bad ikke altid er en mulighed er det sikkert noget din telt-makker sætter pris på.
Trøjen har forlængede ærmer med tommelfingerhuller, som du kan vælge at bruge når det er koldt. Det varmer og beskytter din håndryg mod kulden. Tilmed har trøjen indbygget en tætsiddende, behagelig og blød hætte, der er genial at trække op når man skal i soveposen i kolde nætter.
Foran på maven er der en stor lomme, hvor hænderne kan nå hinanden, hvilket er godt tænkt til kølige aftener, hvor man sidder ude – enten i haven eller på shelterpladsen.

Prisen er i den dyre ende, men da vi selv kender og anvender produktet, synes vi det er pengene værd. Warmwool Hood Sweateren forhandles af Outdoor Pro og fås i flere farver – og både til herrer og damer. Surf lidt rundt hos Outdoor Pro (annoncelink) og se de forskellige modeller.

Sweateren koster 729 kr.(annoncelink)

Førstehjælps-sæt.

Plaster og renseservietter bør man altid have med på tur. Du får det hele samlet her i et kompakt førstehjælpssæt, der fylder og vejer minimalt: 170 gram, ca. 17x12x8 cm.
En fin, robust lille taske, hvor der er styr på grejet. Suppler gerne med en pincet og en lille saks.
firstaid

 • Vandtæt lynlås.
 • Bæltestrop med poppers
 • 5x5cm Plaster 
 • 12x Assorterede sikkerhedsnåle
 • Antiseptiske servietter
 • 4x1cm stofstrimlen
 • 7.5x5cm Wow bandage
 • 2.5x5cm Mikroporøs tape
 • 7.5×4.5cm Crepe bandage
 • Sårlukning strimler pakke med 5
 • Trekantede bandage
 • Et par vinylhandsker

Mini-sættet koster kun kr. 129,00 (annoncelink til butik)

Effektiv wire-sav

Denne lille wire-sav vejer og fylder bogstaveligt næsten intet. Alligevel er den ganske effektiv når den 55 cm lange savwire skal oversave en gren. Stikker du en wiresavpind gennem øjet i hver ende af wiren har du tilmed et godt håndtag – og dermed et godt træk. Et godt hjælpeværktøj, der ikke tynger tungt i bagagen. Saven kan bl.a. være nyttig når der skal findes brænde eller bygges en bivuak.

Wire-saven koster 59,00 kr. (Annoncelink til tilbud)

Night Ops Pandelygte

pandelygteEn god pandelampe, der giver godt lys samtidig med at begge hænder er fri til arbejdsopgaver f.eks. til at slå telt op i mørket, lave mad over trangiaen eller nataktivitet i terrænet.
Har du brug for en billig og driftssikker pandelampe er denne Night Ops fra skotske Highlander et godt valg.

Lampen har både hvide og røde lys LED (rødt lys bruges ofte af militæret da det er knap så synligt), flashfunktion, vandtæt gummibelægning, justerbar hovedrem.
Pandelampen bruger 3xAAA batterier (ikke inkluderet).

Pandelampen kan fås hos Vandreshoppen.dk til kr. 199,00 (annoncelink til tilbud)

Bemærk at alt omtalt grej er fra udvalgte affiliate-partnere indenfor natur og friluftsliv. NaturGuide.dk har testet de fleste sider i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. NaturGuide.dk modtager et provenu for henvisning og salg, hvor 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Evt. køb af produkter via link-henvisninger her fra siden støtter derved naturen. Ydermere forhandler NaturGuide.dk jævnligt rabatordninger til vores læsere hos netbutikkerne.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Følg NaturGuide.dk

8,335FansLike
4,749FølgereFølg

Seneste artikler

ANNONCER

Annonceplads