Tip: Giv dine gummistøvler madolie!

Støvler af naturgummi skal vedligeholdes og plejes. Det er heldigvis nemt og enkelt.

Der er kommet mange lækre naturgummi-støvler på markedet i de senere år. Det er ligefrem blevet smart og trendy at bruge gummistøvler, ikke kun hos friluftsfolket, men også i bybilledet.
Men støvler af naturgummi skal vedligeholdes og plejes. Se de simple tips!

De fleste friluftsmennesker sværger til gummistøvler af naturgummi, der har en lang række bedre egenskaber. Naturgummi skal dog plejes og vedligeholdes, hvilket mange glemmer.
Naturgummi kan med årene få en lys, hvidlig overflade. Det er ikke fordi du har fået salt på støvlerne, men skyldes at naturgummiet med tiden mister sine naturlige æteriske olier. Støvlerne tørrer simpelthen ud.
Hvis du derfor gerne vil forlænge levetiden på dine støvler – eller gøre dem pæne igen, så er der heldigvis gode, nemme råd, der ikke behøver at koste en formue.
Et par udtørrede og ikke-plejede gummistøvler får let sprækker og derved huller. Og ja, utætte gummistøvler har ikke meget værdi. Derimod kan du have dine gummistøvler i årevis, hvis du giver dem en let omgang olie i ny og næ.

Uplejede gummistøvler risikerer at få revner. Hvis du plejer dine støvler i tide forlænges støvlernes brugstid.

Madolie giver støvlerne længere liv. 
Næsten som standard sælger skobutikkerne imprægnering og plejeprodukter i tillæg når man står ved kassen og betaler for sine nye sko eller støvler. Producenterne hævder selvfølgelig at du bør vedligeholde dine gummistøvler med deres produkter. Der findes da også en del professionelle produkter på markedet.
Der findes dog billige alternativer, der også har en god virkning – og hvor du kan spare mange penge. Flere jægere har skrevet til NaturGuide.dk at de med succes bruger solsikkeolie eller rapsolie til at vedligeholde deres gummistøvler. Som udgangspunkt er alle naturlige olier velegnede til formålet. Du skal være opmærksom på, at syntetiske olier ikke er velegnede, da de kan være skadelige for gummiet.

Annonce:
Gummistøvler til god pris! GRATIS ombytning. Forudbetalt returlabel. Fem stjerner på Trustpilot!

Kom lidt madolie på en klud og påfør de rengjorte støvler.

Tørring af naturgummistøvler.
Særligt i mange børnehaver og fritidshjem bliver der brugt varmeskabe til at tørre børnenes tøj og fodtøj. De fleste børnegummistøvler er nok desværre lavet af PVC og ikke naturgummi og så går det nok, men for gode gummistøvler af naturgummi er det en uheldig ting at komme i varmeskab eller på en radiator, da det kan udtørre gummiet. Løsningen er dog igen ligetil. Giv dem en gang olie!
/NL

Se også:
Test: 5 stjerner til Aigle Woodypop gummistøvle til børn.
Derfor skal du vælge gummistøvler af naturgummi.

Kilder: skomekka.dk, bundgaard.dk.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE