Test: Vindende vandresæt til kvinder.

Helly Hansens seneste Rask Light Softshell bukser kombineret med den bløde Verglas Shade Hoodie baselayer til overkroppen er hidtil bedste bud på optimalt letvægts-vandresæt til kvinder.

Verglas Shade Hoodie baselayer kombineret med Rask Light Softshell bukser.

I forbindelse med test og afprøvning er tøjet i denne artikel sponsoreret.

Jeg elsker at vandre – både korte og længere ture og jeg har efterhånden prøvet en del forskellige kollektioner og modeller af vandretøj i den nordiske natur. Denne gang var dog noget anderledes. Den robuste firehjulstrækker kastede en støvsky af rødt sand efter sig da vi kørte ad små afsides veje gennem et meget anderledes landskab. Vi var kommet til Sydafrika via min mands arbejde. Forude ventede storslåede naturoplevelser i både bjerge og over savanne.
Som altid er medbragt grej og udstyr gennemtænkt med den vægtbegrænsning i bagagen som nu engang er den rejsendes lod.

Da vi kom frem til “vores” hus, der næppe synes at kunne ligge længere ude i den afrikanske vildmark, skiftede jeg straks tøj til noget lettere. Hjemmefra havde jeg fået lov at medbringe noget af den nyeste outdoor kollektion, sponsoreret fra Helly Hansen – netop udvalgt for at være let og behageligt.

Rask Light Softshell Pants er blevet mine favorit-vandrebukser

Jeg fik lov at teste et par Rask Light Softshell Pants fra Helly Hansen i forbindelse med en tur til Afrika. Buskerne har stretch og er ultra lette – kun 320 gram.

Hjemme i Danmark havde jeg kortvarigt prøvet Helly Hansens Rask Light Softshell Pants, der er skabt til vandring – og endda klatring i bjerge, ifølge Helly Hansens hjemmeside. Bukserne føles åndbare og lette (kun 320 gram). Det behagelige materiales 4-vejs stretch giver både god pasform og bevægelighed. Det er til trods for at bukserne er lavet i et dobbeltvævet, stærkt materiale. Det var en fornøjelse at have dem på i terrænet, her i den sydafrikanske vinter, hvor dagstemperaturen svarer til en varm dansk sommerdag i juli. I livet er der elastik som gør det ekstra behageligt og intet der strammer.
Faktisk i alle situationer – lige fra at kravle op på ladet af bilen til at vandre ad de røde sandveje eller klatre i klipperne, så endte mine Rask Light Softshell bukser med at være favoritten – og jeg havde dem nærmest på hver dag i 2½ uge – bortset fra når de skulle vaskes.

Jeg havde egentlig troet, at jeg kom til at mangle zipp off-muligheden – altså at kunne lyne buksebenene af, men det gjorde jeg faktisk ikke – og bukserne var blot mere behagelige uden lynlås og kant over knæene. Dog savnede jeg et par gange bæltestropper. Ikke fordi at elastikken ikke kunne holde bukserne oppe, men jeg bærer af og til ting i bæltet som f.eks. en dolk eller mit multi-tool. Og skulle jeg nu få held til at tabe mig et par kilo ville det være rart at kunne spænde tilsvarende ind om livet.

Let dug og enkelte regndråber preller af på bukserne, men egentlig regn kan de ikke modstå. Til gengæld tørrer de hurtigt.

Bukserne har fået en PFC-fri, vandafvisende behandling, så de trækker ikke så let fugt i højt græs med morgendug og vanddråber fra en let sommerbyge slår lettere af, men de kommer dog ikke i nærheden af egentlige regnbukser. Skulle bukserne blive våde, så tørrer de til gengæld ret hurtigt igen.

Verglas Shade Hoodie baselayer – kun 200 gram!

Jeg havde også fået lov at teste Verglas Shade Hoodie baselayer, der virkelig er behagelig og blød at have på og kan bæres direkte på den nøgne hud. Selvom det er en “baselayer” brugte og bruger jeg trøjen som yderlag på gode, lune dage. Den er super behagelig at vandre i. Har du prøvet den følelse, at når du tager at stykke tøj på og så næsten ikke kan mærke det? Verglas Shade Hoodie baselayer vejer kun 200 gram! “Det er som om jeg ikke har noget på”, udbrød jeg, selvom min mand ikke var enig i den sammenligning 🙂

Verglas Shade Hoodie baselayer vejer kun 200 gram. Det er næsten som ikke at have noget på.

Baselayeren virker åndbar og leder fugten væk fra huden, hvilket jeg synes er en god egenskab. Jeg kan godt lide ideen om at der er brugt genbrugspolyester til tøjets fremstilling og at Helly Hansen har forpligtiget sig til at tage miljømæssige hensyn ved tøjets fremstilling. Ligesom softshell-bukserne, så tørrer baselayeren ret hurtigt.

Indbygget solfilter beskytter mod solens ultraviolette stråler

Både som her under Afrikas stærke sol – og hjemme i Danmark har tildækning af huden en vis beskyttelse mod solens skadelige stråler, men ultraviolette stråler kan dog alligevel i noget omfang trænge igennem. Verglas Shade Hoodie baselayer har indbygget +50 solbeskyttelse som en del af den måde tekstilen er fremstillet på. Det er også let at trække de lange ærmer ud og hætten op, hvis solen brænder. Taget i betragtning, hvor let og åndbart materialet er, så er det en fed egenskab som jeg er sikker på, at vi kommer til at se mere og mere udbredt.

Stadig mit foretrukne sæt på vandring i det danske sensommerland

Jeg bruger stadig min Verglas baselayer i det danske sensommerland.

Efter at have testet både Verglas Shade Hoodie baselayeren og Rask Light Softshell vandrebukserne i Afrikas fantastiske natur (med oplevelser til en hel bog) har jeg ikke kunne slippe sættet, der i øvrigt matcher godt – med bukserne i farven “Sage” og baselayeren i den sommergule farve “Endive”. Her i den lune overgang mellem sommer og det kommende efterår er det stadig mit foretrukne sæt når jeg er på vandretur i Danmarks skønne landskaber. Når efteråret rigtig melder sig glæder jeg mig til at bruge baselayeren – netop som en baselayer – et basislag med en skaljakke udenpå. Jeg slipper den ikke 🙂

Læs mere om Verglas Hoodie baselayer og Rask Light Softshell Pants på Helly Hansens hjemmeside, hvor modellerne kan ses i flere farver – og både til mænd og kvinder.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE