Prisvenlig, komprimærbar windbreaker, der kan være i en hånd.

Kan en jakke, der kan pakkes så den kan være i en hånd – og kun veje 167 gram, være funktionel? Vi kigger nærmere på Windbreakeren fra ID®.

Windbreakeren fra danske ID® vinder både på prisen, miljøet og den lette vægt. NaturGuide.dk har kigget nærmere på den lette sag.

Af Marianne Riis. Artiklen er sponsoreret, men uafhængigt testet og vurderet af NaturGuide.dk.
Øko…hvad for noget. Det var umiddelbart det første spørgsmål, der meldte sig da jeg første gang stiftede bekendtskab med mærkningen Oeko-Tex®. Det måtte jeg grave dybere ned i og har efterfølgende fundet ud af OEKO-TEX® er producentens garanti for, at tøjet ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Tøj mærket med OEKO-TEX® mærket er underlagt krav om pH-værdi og om indhold af eksempelvis pesticider og tungmetaller. Det synes jo umiddelbart at måtte være en selvfølge, men en rundtur i medierne viser at det faktisk langtfra altid er tilfældet. Det kan du bl.a. se mere om her: Kemi i dit tøj.

Let og tynd windbreaker fra danske ID® – fundet hos Army-Star til kr. 249,- (annoncelink til tilbud)

Som jeg tidligere har skrevet om er det en fordel at klæde sig i lag (se fem gode tips til at klare kulden). Det er en velkendt taktik hos outdoor-folket. Som et yderlag til en varm trøje – er der brug for en regn- og vindstopper.

Let og komprimerbar.
Her har jeg fået øje på den meget lette windbreaker fra danske ID®, der netop også er OEKO-TEX® mærket ifølge producenten – selvom det ikke ses af mærkninger på tøjet, hvilket kan undre. Det bør ID® markedsføre bedre.
Windbreakeren fra ID® har den fordel at den næsten intet fylder. Hverken i rygsækken eller i kufferten på ferien. Det er en tynd, komprimerbar letvægtsjakke, der ikke skal isolere din kropsvarme (det klarer inderlaget), men netop skal bremse vindens afkøling. Det klarer uldtrøjen nemlig ikke.
Med windbreakeren følger en lille opbevaringspose, der gør det nemt at have den med overalt. Vi prøvede jakken på brevvægten, der afslørede en vægt på kun angiv 167 gram.

Jakken fylder intet når den er pakket i komprimeringsposen. Alligevel fungerer den fint som yderbeklædning over en varm trøje. Foto: NaturGuide.dk.
Windbreaker-jakken fra danske ID fås i flere farver. Producentfoto.

Vandafvisende.
Producenten angiver også at windbreakeren er vandafvisende. Det testede vi – ikke i vildmarken, men på en strøgtur med varierende regnbyger. Efter ca. 8-10 minutters regnvejr var skoene våde, mens uldtrøjen under windbreakeren stadig var tør. Nogle minutter senere trængte enkelte dråber dog efterhånden igennem og det er for så vidt okay.
Windbreakeren hjælper dig, hvis du overraskes af en kortvarig byge, men ikke længerevarende massiv regn.

Også som vinterløbejakke.
Windbreakeren fra ID® er en af de pakker som jeg gerne så under mit eget juletræ. Den vinder både på prisen, miljøet og den lette vægt. Tilmed fås den i flere smarte farver.
Windbreakeren har også potentiale som vinterløbejakke, når nu januars nytårsforsæt rammer os igen.

Windbreakeren forhandles af den danske forretning Army-Star. Jakken kan i øjeblikket købes her til 249 kr. (annoncelink til tilbud).


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE