Test af det ultimative børneregntøj

Test af Pinewood Rainfall-regntøj til børnSvenske Pinewood mod det vådeste, danske vejr. Vi tester det nyeste Rainfall-sæt til børn.

Af Naturvejleder Niels D. Lisborg.
Jeg har før haft gode bekendtskaber med svenske Pinewood, der er kendt for velafprøvet outdoorbeklædning – og som oftest i den lidt billigere pris-ende i forhold til andre velkendte, svenske producenter som Fjällräven, Härkila og Haglöfs. Da vi fornylig fik et sæt Pinewood børneregntøj til test fra danske Juniorgrej.dk, kunne jeg ikke undlade at bemærke et af de fire producentfotos på den label, der fulgte sættet. Det har jeg nemlig i sin tid selv haft fornøjelsen af at tage på en tur til Grønland, hvor en af mine rejsefæller netop testede tøj for Pinewood.

Regntøjet, Pinewood Rainfall, som jeg nu stod med i hænderne, kunne jeg af gode grunde ikke selv teste, da det er juniorversionen til børn. Hjælpen var dog nær, da den ene af mine drenge på knap 6 år næsten passede i størrelsen – og gerne tog med ud på skovtur en nøje udvalgt, regnfuld eftermiddag.

Review
Pinewood Rainfall er let og blødt og med mange, gode detaljer som netforing for ekstra komfort.

Mange finesser, der virker gennemtænkt.

Det er svært at komme udenom, at det er et lækkert sæt regntøj – bare at stå med det i hænderne. Det er let og samtidig blødt og med mange, gode detaljer som netforing for ekstra komfort. Der er velcro-vindflap, der dækker lynlåsen. En væsentlig detalje, der ikke ses på de lidt ældre Pinewood-regnsæt, der stadig florerer på nettet – ofte til nedsat pris.
Hætten er aftagbar, hvilket reducerer regnjakke-looket, hvis man vil bruge regnjakken blot som en smart jakke. Der er en inderlomme, f.eks. til papirservietter til næsen – og to rummelige yderlommer, f.eks. til vanter. En god detalje er at jakken kan strammes sammen forneden så jakken ikke gaber.
Bukserne har også et let inderfoer og har justerbar velcrolukninger ved benene og elastik i livet, der let kan spændes ind.

Regnsættet er helt igennem funktionelt. Bukserne har elastik om livet, der er let at tilpasse. Ved anklerne har bukserne velcro-stramninger, så bukserne slutter tæt til støvlerne.

I følge producenten kan Pinewood Rainfall klare et vandsøjletryk på over 5000 mm og er vind- og vandtæt i al slags vejr. Her hæfter jeg mig især ved at syningerne er tapede, hvilket man ofte ikke finder hos de billigere produkter i stormagasinerne.

Rainfall er funktionelt og velegnet til aktivt brug, da sættet er åndbart.

Fugt kan slippe ud, men ikke ind.

Dernæst er en meget vigtigt ting at sættet også er åndbart. Rainfall-sættets coating/membran tillader fugt at slippe ud og væk fra kroppen uden at vand udefra trænger ind. En ting er at holde regn og vind ude, men mange regnsæt forsegler på en måde så du ikke kan komme af med sved og fugt. I nogle regnsæt kan man derfor opleve at blive våd alligevel – ikke af regn, men af sved. Betydningen er ikke så stor, hvis du blot skal vente på bussen, men for aktive børn i naturen eller på legepladsen gør det en væsentlig forskel i komfort.

Også ved den ultimative vandprøve: test med spuling fra havens vandslange, stod Pinewood Rainfall sin prøve.

Den ultimative haveslange-test.

Det gamle ordsprog: “Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning”, er ikke svært at tilslutte sig, iklædt Rainfall-sættet. Efter heftige hoppelege i vejens største vandpytter og den ultimative vandprøve test med spuling fra havens vandslange, stod Pinewood Rainfall sin prøve. Og både far og søn havde stor fornøjelse undervejs i testen for hvornår får man ellers mulighed for i den grad at vælte sig i styrtregn, hoppe i vandpytter og sprøjte med vandslanger.

I den lidt dyre ende, men meget for pengene.

Pinewood Rainfäll fås i jægergrøn eller frisk lyseblå med sorte bukser. Den vejledende pris er 799,- for jakke og bukser og kan bl.a. købes hos Juniorgrej.dk, der tilbyder 21 dages returret på ubrugte varer og tilmed betaler returfragten ved ombytning. Prisen er lidt i den dyre ende når man har børn i den hurtigt voksende alder, men i betragtning af at regnjakken også kan bruges som sommerjakke eller overtræksjakke om efteråret med en trøje indenunder, øges anvendeligheden. Da sættet kan snøres ind er det ok at købe lidt for stort. Således er testsættet på ovenstående fotos i Str. 8 år (128), men testpersonen er kun knap 6 år (dog høj af sin alder). Det var derfor nødvendigt at folde ærmerne lidt, men ellers sad Pinewood Rainfall som det skulle.

Det er ligefrem sjovt at være ude i regnvejr når man ikke kan blive våd.

NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE