Test: 2-i-1 basis-lag, der både holder dig tør og varm

Ny 2-i-1 underbeklædning (baselayer) fra Helly Hansen, der kombinerer varm uld med et sved-transporterende inderlag. Vi tester Lifa Merino Midweight.

Lifa Merino Midweight 2-i-1

Vi har før set skiundertøj og inderbeklædning i merino-uld – også fra norske Helly Hansen. Denne gang er vi dog faldet over Helly Hansens forholdsvis nye outdoor-collection Lifa Merino Midweight, der kombinerer Helly Hansens gammelkendte, velafprøvede Life Stay Warm teknologi, med et ydre lag af blødt merino-uld.
Lifa Merino er således en 2-i-1 underbeklædning (base layer), hvor ulden holder dig varm og inderlaget (der består af polypropylen) leder sved og fugt væk fra kroppen.

Helly Hansens Lifa Merino er en 2 i 1 base layer fremstillet af 57 % merinould (yderst) kombineret med Helly Hansens egen Lifa Stay Warm teknologi inderst – 43 % polypropylen, der er svedtransporterende. Her damemodel str. L i farven “wild rose”, men den fås i 6 andre farver.
Lifa Merino 2-in-1 base layer er fremstillet i blødt materiale og med flat lock-syninger, som ikke klør eller generer når den bruges som inderst lag direkte mod huden.

Vi testede to modeller – med og uden hals

Vi fik lov til at teste to modeller fra den nye kollektion. Lifa Merino Midweight ½ Zip i herremodel og W Lifa Merino Midweight Crew i kvindemodel. Der findes også en hoodie-udgave til mænd og kvinder. Begge midweight-modeller vejer kun 225 gram. Navnet “Midweight” skal ses i lyset af, at der findes en endnu lettere og tyndere model “lightweight”, der kun vejer 160 gram. Midweight er dog mere isolerende og varmere og vi tror at denne model rammer godt for de fleste. Begge modeller kategoriseres som absolut åndbare. På Helly Hansens egen pointskala får Midweight 6 ud af 6 mulige når det kommer til åndbarhed. Det lod vi komme an på en prøve…

Midweight 1/2 Zip (høj hals) er perfekt til alle former for udendørsaktiviteter i vinterhalvåret. 2-lags konstruktionen sørger for at holde dig varm, og samtidig transportere sved og fugt væk fra kroppen.

Fungerer godt som skiundertrøje eller inderlag ved aktivt friluftsliv

Lifa Merino Midweight er ideel som inderbeklædning mod huden, men faktisk varm nok til at vi kunne holde varmen uden problemer – uden overjakke, på en dansk efterårsdag i november. Godt nok var temperaturen mild for årstiden og vi bevægede os i rask tempo gennem skoven, men alligevel. Man fornemmer uldens isolerende effekt. Kommer man ud i vinden er der dog brug for en skaljakke eller anden yderbeklædning.
På kolde dage vil Lifa Merino Midweight være meget velegnet som inderste base layer efter 3-lagsprincippet som de fleste inkarnerede friluftsmennesker benytter sig af.
Strækker man trøjen op mod solen virker tekstilet næsten gennemsigtig og man må undre sig over hvor effektivt den varmer, men det giver bedre forståelse for at kroppen ånder fint.

Vi oplevede at Lifa Merino Midweight er blød og behagelig at have på og fint kunne holde os varm på en vandring gennem efterårsskoven. Den er dog primært tænkt som inderste basislag under en skaljakke eller lignende.

Elastisk med god bevægelsesfrihed

Lifa Merino-trøjen sidder forholdsvis kropsnært, men er samtidig elastisk, hvilket giver god bevægelsesfrihed. Den er behagelig at have på og klør ikke selvom den er direkte på huden. Syningerne er flade så de ikke virker generende.
Forskellen på herremodelen og damemodelen i vores test er, udover faconen, at herremodellen her har høj hals med lynlås (Zip). Det fås dog også i damemodel. I de fleste tilfælde vil zip-udgaven måske nok være at foretrække, men ikke alle bryder sig om en tæt hals, men vælger i stedet en buff som tilbehør.

Der findes efterhånden mange, gode inderbeklædninger på markedet, men kombinationen af et effektiv fugttransporterende lag kombineret med et isolerende ekstralag af uld er spændende. Vi har nu afprøvet Lifa Merino Midweight gennem et par uger og føler os stadig godt tilpas i denne base layer, der har givet os nogle gode udendørs oplevelser. Et godt valg til en lækker skiundertrøje eller dit basislag på kroppen, der både holder dig tør og varm.

Tjek prisen på nettet!
Vi har tjekket flere af de større outdoorbutikker for prisvariationer og generelt holder priserne. Hos Billigsport24.dk har vi dog fundet nogle farvevarianter til et godt stykke under vejledende pris. Tjek Billigsport24.dk (annoncelink til tilbud).


Artiklen er markeret i kategorien “sponsoreret” da vi har modtaget produktet vederlagsfrit af producenten/butikken mod test og omtale. Vores mening er dog vores egen – og den gengives som altid uforbeholdent.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE