Syv gange flere træer på vores planet end hidtil antaget.

Ny undersøgelse viser at jorden huser 7 gange flere træer end hidtil antaget.
Ny undersøgelse viser at jorden huser 7 gange flere træer end hidtil antaget.

En ny, amerikansk undersøgelse afslører, at Jorden huser godt syv gange så mange træer, som hidtil troet.

Tidligere har videnskaben vurderet, at der findes omkring 400 milliarder træer, men nu godtgør nye observationer i 430.000 hektar skovområder, at jordens samlede antal træer snarere er godt det syv-dobbelte, nemlig hele 3000 milliarder træer. Undersøgelsen er koordineret af det amerikanske Yale-universitet.

Flere træer, men ikke mere skov.
Arealet af skov på jorden er stadig det samme, antallet af træer er blot meget højere end hidtil antaget. I følge WWF Verdensnaturfonden ryddes der stadig skov svarende til 30 fodboldbaner – i minuttet – på verdensplan.

Jordens skove har stor betydning for klimaet.
At jorden huser mange flere træer end hidtil antaget betyder sandsynligvis at skovenes CO2-lagring er langt større end hidtil antaget. Det oplyser seniorbiolog hos WWF Verdensnaturfonden, Thor Hjarsen.
Derfor er skovenes betydning for klimaet også langt større end hidtil antaget. Undersøgelsen giver dog ikke svar på hvor meget mere CO2 verdens skove lagrer, understreger Thor Hjarsen.

En tredjedel af al den CO2, som udledes til atmosfæren på baggrund af menneskets aktiviteter, optages af Jordens skovområder, som af samme grund har stor betydning for klimaet.

Der fældes tre træer for hvert nyt træ, der plantes.
– Derfor er det oplagt, at hvis vi får sat en stopper for skovrydningen – og tilmed formår at skabe endnu mere naturlig skov – så vil det bidrage væsentligt til løsning af klimaproblemerne, siger Thor Hjarsen.

Den nye undersøgelse viser, at halvdelen af jordens træer findes i troperne og subtroperne. Ifølge undersøgelsen fældes der årligt 15 milliarder træer årligt, men der plantes kun fem milliarder nye træer.
/JN

Kilde: WWF Verdensnaturfonden.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE