Naturmagasinet NaturGuide.dk | Danmarks natur på nettet | Magasinet er upolitisk og udgives af VisitNature

  Svenske jægere angrebet af bjørne

  To svenske bjørnejægere er blevet angrebet af bjørne under jagt i Jämtland i Sverige.

  Jægerne er ikke blevet livstruende skadet, oplyser Lensstyrelsen i Jämtland, og tilføjer at det ikke er normalt at bjørne angriber jægere på denne måde. På baggrund af, at to bjørne har forsvaret sig mod jægere indenfor kort tid, udsender Lensstyrelsen nu en opfordring til jægerne om kun at skyde efter bjørnen, hvis de er sikre på at første skud er dræbende. Det skriver SVT.

  Det første angreb skete ved Tåsjö, hvor en jæger blev angrebet og bidt i armen inden det lykkedes at dræbe bjørnen. Det andet angreb skete i Hammarstrand. Her blev endnu en jæger angrebet og bidt i armene efter have skudt mod en bjørn. Flere jægere indledte en jagt på den flygtende bjørn og det lykkedes senere at få bjørnen skudt.

  Hvornår er bjørne farlige for mennesker?

  Bjørneekspert Benny Gäfvert giver tre eksempler, hvor bjørne kan være farlige for mennesker:

  1: Ved bjørnejagt, hvor jægere og hunde jagter bjørnen. Særligt hvor bjørnen er blevet anskudt. En såret bjørn er en livsfarlig bjørn.
  2: Når en bjørn har nedlagt et bytte, hvor den er ved at æde – og vi mennesker uforvarende kommer tæt på og overrasker bjørnen, så vil bjørnen i nogle tilfælde forsvare sit bytte.
  3. Når bjørnen vækkes i dens vinterhi. F.eks. når en skoventreprenør er i gang i skovrydning og træfældning og kommer tæt på bjørnens hi.

  Der lever ca. 2500-3000 bjørne i Sverige og der gives årligt licens fra myndighederne til at skyde 500-600 bjørne.

  Kilder: Svt.se, dr.dk. Frontfoto: Neil Burton/Dreamstime.com.

  Lignende artikler

  SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

  UGENS MEST LÆSTE