Svensk ulveangreb på barnevogn var usand.

Et påstået ulveangreb på en mor med barnevogn viste sig heldigvis at være overdrevet. Tragisk nok blev familiens hund angrebet. Johannes Jansson/norden.org
Et påstået ulveangreb på en mor med barnevogn viste sig heldigvis at være overdrevet. Tragisk nok blev familiens hund angrebet. Johannes Jansson/norden.org

Svenske medier overdrev historie om ulveangreb på barnevogn.

24. april 2011.
“Vargar attackerade barnfamilj” Ulve angreb børnefamilie. Sådan skrev bl.a. det svenske Aftonbladet om en hændelse, hvor en mor med barnevogn en aprildag i 2011 var ude på en morgentur i et skovområde i Bergshamra ved Norrtälje nord for Stockholm.
De øvrige svenske medier omtalte historien på lignende vis med overskrifter som ”Vargar attackerade kvinna med barnvagn” Ulve angreb kvinde med barnevogn”. Ifølge de svenske medier var moderen med sit barn i barnevognen ude at lufte deres hund, da to ulve pludselig dukkede frem fra skoven. Den ene ulv gik til angreb på hunden, mens den anden ulv kastede sig over barnevognen og moderen.

Det svenske politi og Länsstyrelsen korrigerer hændelsesforløbet.
Det svenske politi, der efterfølgende afhørte den chokerede mor har senere korrigeret historien på en række ikke uvæsentlige punkter. Politiet noterede sig at hunden løb løs uden snor på skovvejen 80 meter foran familien, da den blev angrebet. Den anden ulv angreb slet ikke hverken mor eller barnevogn trods mediernes overskrift og var ifølge politirapporten aldrig tættere end 50 meter fra moderen og barnevognen.

Der er således intet der tyder på at hverken mor eller barn var i fare, men at ulvene alene gik efter den løsgående hund, der var langt foran familien.
/JN

Kilder: Indlæg af Mogens Trolle, Herning Folkeblad, Aftonbladet.se, Vargrevir.com (link).

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE