Succes for Danmarks skestorke

Lignende artikler

skestorke
Den hvide skestork er i fremgang i Danmark.

Skestorken er i flot fremgang i Danmark. 2018 blev et nyt rekordår.

Skestorken – den hvide fugl, der hører til de eksotiske ibisser, genindvandrede forsigtigt til Danmark i 1996 efter et fravær på næsten tre årtier.
Siden er det gået stødt fremad for den spøjse fugl med det skeformede næb og den særprægede fjerdusk i nakken. Efter en våd og grå sommer i 2017, hvor mange, danske skestorkeunger døde af kulde efter regn og rusk og oversvømmelser, har de danske skestorke i år haft udbytte af den historisk solrige og varme sommer. I 2018 er der registreret ikke mindre end 383 ynglepar i Danmark. Det betyder at mere end 1000 skestorke i sensommeren kan opleves over Danmark inkl. flyvefærdige unger, der i luften kendes på sorte vingespidser.

Naturreservatet Vejlerne slog ny rekord i 2018 med registrering af hele 365 skestorke på samme dag.

Den danske ynglebestand af skestorke er i dag fordelt på syv kolonier. Naturreservatet Vejlerne slog også ny skestorkerekord i 2018, hvor hele 365 skestorke blev talt på samme dag i reservatet.

Vinterkvarter i Afrika.
Skestorkene trækker normalt mod syd i september. Vinterkvarteret er i Vestafrikas udstrakte floddeltaer og vadehavsområder i Marokko og Mauretanien. Til foråret i marts kommer skestorkene retur til de danske ynglepladser.

Skestorken har fået navn efter sit skeformede næb.

/MR

Kilde: Fugle og Natur/aug 18, dof.dk.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close