Storke på overarbejde!

Arkivfoto.

Et storkepar ved Gundsølille har lagt 7 æg i reden. Tre er allerede klækket. Lykkes det at få udklækket de resterende æg og få syv flyvefærdige unger skal man helt tilbage til 20’erne og 30’erne for at se noget tilsvarende.

Et halv ton føde.
Selvom at alle syv æg klækker er der stadigvæk lang vej inden alle syv unger er klar til at forlade reden. Flere faktorer som eksempelvis vejret spiller ind. Hvis der kommer lange perioder med regn og kulde kan det slå hele kuld af unger ihjel, siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.
For tørt vejr i lang tid er heller ikke godt, da det kan vanskeligegøre fødesøgningen. Fødetilgængelighed er en anden vigtig faktor for ungernes overlevelse.
Ifølge Jess Frederiksen skal forældrestorkene indsamle op til et halv ton føde for at alle syv unger kan flyve fra reden. Fra en unge bliver udklækket til den flyver fra reden skal den fodres med omkring 70 kilo føde. Det kræver, at forældrestorkene på skift søger føde dagen lang. Ungernes føde består blandt af insekter, mosegrise, orme og frøer.

Et andet storkepar i Smedager i Sønderjylland har også æg i reden, men foreløbig kun et.
MR/

Kilde: msn.com

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE